Maak kennis met Ben,

1 van onze Software Engineers

Wat doe je bij Cheops?

Ik ben Software Engineer en werk als consultant bij bedrijven waar ik applicaties beheer en aanpas aan de noden van de klant. Mijn expertise is in Java. Momenteel werk ik mee aan een software migratie bij Argenta, daar doe ik de configuraties van de applicaties met Java. Als consultant heb ik uiteraard ook een adviserende rol, als ik zie dat iets efficiënter kan dan wordt er verwacht dat ik daar input over geef.

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

Om te beginnen, moet je van verandering houden. Je werkt aan projecten bij de klant en dat betekent dat je opeenvolgend bij verschillende bedrijven aan de slag gaat. Dat is uiteraard zeer leerrijk. Een goede basiskennis is belangrijk om snel mee te lopen bij de klant, je moet best vaardig zijn in het begrijpen van je softwarecode. Ik heb zelf een opleiding gevolgd als software engineer en ben vrij snel in consultancy terechtgekomen. Verder is communicatie ook een heel belangrijk aspect in onze scrum agile manier van werken.

Hoe heb je Cheops leren kennen?

Na mijn studies heb ik bij verschillende consultancy bedrijven gewerkt, maar ik kon de juiste match niet vinden. Bij de kleine bedrijfjes loopt de administratie vaak mank en bij de grote bedrijven heb je soms het gevoel een nummer te zijn. Na enige zoektocht kwam ik bij Cheops terechtgekomen, waar ik wel gevonden heb wat ik zocht. Zij horen eerder bij de grotere bedrijven maar zijn nog persoonlijk genoeg om jou als medewerker een stem te geven. Ik voel me gehoord en als er een issue is, wordt er altijd naar een oplossing gezocht.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Er heerst een aangename sfeer in het bedrijf, ik voel me hier omringd door verstandige mensen met een luisterend oor en goede social skills. Ik vind het erg fijn mee te werken aan projecten waar ik echt in wil verder groeien. Cheops is ook een zeer correct bedrijf, alles was vanaf dag één in orde. En dan is er natuurlijk nog de interessante verloning met alle extra’s zoals een PDA en een mooie bedrijfswagen.

Wat zijn je ambities?

Ik ben altijd leergierig geweest op het vlak van programmeren, daar wil ik voluit in verder gaan. Momenteel ben ik een ‘medior’, het is mijn ambitie om senior developer worden.

Wat betekent “Maestro’ voor jou? Op welke manier garandeer je topkwaliteit?

De kunst zit in de aandacht voor details. Elk bedrijf heeft zijn eigen manier om een applicatie te bouwen. Ik probeer altijd eerst goed op te vangen hoe mijn klant daarmee omgaat en hoe ze codes bouwen. Daarnaast is goede communicatie en echt deel uitmaken van het team een belangrijke factor. Op die manier garandeer ik cleane code en goede tests, en zorg ik ervoor dat mijn werk altijd van topkwaliteit is.