Maak kennis met Mehmed,

1 van onze System Administrators

Wat doe je bij Cheops?

Ik ben System Administrator en ik werk momenteel als consultant bij één van onze klanten, Mazda. Daar ben ik verantwoordelijk voor het hele communicatiesysteem. Dat houdt in dat ik het aanspreekpunt ben voor MS teams en dat ik alle contact centers binnen Europa beheer, zowel de customer relations centers als de dealer centers. Momenteel begeleid ik een groot migratieproject van de contact centers naar de Cloud, daar komt ook een stuk coördinatie bij met externe partners. Ik kan in mijn functie hybride werken, 2 dagen per week ben ik op kantoor bij de klant en 3 dagen werk ik thuis.

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

Een goede basis is belangrijk. Ik heb studies netwerk engineer gedaan en heb ondertussen ook best veel bijkomende opleidingen gevolgd. In mijn functie moet je een goede kennis hebben van de Cloud, want vroeger was quasi alles lokaal maar vandaag is alles aan het evolueren naar de Cloud. Microsoft is daarin uiteraard een key-player. Een goede kennis van netwerken is ook van belang, want we werken met verschillende datacenters en je moet de routes kennen. Goed communiceren speelt daarnaast ook een zeer belangrijke rol, het is cruciaal om de zaken goed en in een duidelijke, verstaanbare taal over te kunnen brengen.

Hoe heb je Cheops leren kennen?

Een ex-collega van mij was bij Cheops tewerkgesteld en beval me Cheops aan. Ik kende Cheops wel van naam maar ik had geen duidelijk beeld over wat ze exact deden. Ik heb toen mijn sollicitatie ingediend en alles is vlot en snel verlopen, blijkbaar heb ik een goede indruk gemaakt tijdens mijn sollicitatie. Ik werk ondertussen al drie jaar lang bij Cheops en ik ben nog altijd zeer blij dat ik deze stap heb gezet.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Cheops is een bedrijf dat heel veel aandacht en waardering geeft aan zijn medewerkers. Je hebt hier zoveel mogelijkheden om bij te leren en door te groeien. Ik heb al 7 certificaten behaald bij Cheops. De voorwaarden zijn ook heel interessant, want ik beschik over een mooie bedrijfswagen en een tankkaart. Cheops zorgt ook voor een contact tussen de collega’s en voor de connectie met het bedrijf door teambuildings, maandelijkse evenementen enz. te organiseren. Als consultant is het heel belangrijk en fijn om die band te behouden met de collega’s en regelmatig bij elkaar te komen. Niet alleen om van gedachten te wisselen maar uiteraard ook voor de leuke evenementen die regelmatig georganiseerd worden.

Wat zijn je ambities?

Ik ben onlangs doorgegroeid van Senior Support Engineer naar System Administrator. Dit was dus één van mijn ambities die ik al deels heb waargemaakt. IT verandert ook constant en je moet ook meegaan met deze veranderingen en blijven bijleren. Ik wil me absoluut verder verdiepen in de Cloud en certificaten behalen van Amazon – nog steeds de grootste speler in de Cloud.

Wat betekent “Captain’ voor jou? // Hoe help jij de klant een voorsprong te nemen?

Ik hou van teamsporten. Ik heb 11 jaar lang in de VS gewoond en veel kunnen basketballen daar. Er komt altijd een stukje strategie bij, want je moet overzien wat je teamgenoten doen en daarop anticiperen. Met het hele migratieproject naar de Cloud, ben ik eigenlijk een soort van ‘kapitein’ die het overzicht bewaart en ervoor zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. Dankzij mijn werk en door goed uit te zoeken wat het beste is voor de klant, kunnen zij bijblijven met de nieuwe technologieën. Op die manier zorg ik ervoor dat ze niet zelf alles moeten uitzoeken en dat ze helemaal mee zijn.