IT Servicedesk

Uw servicedesk uitbesteden: permanente
en proactieve ondersteuning. 

Wanneer uw medewerkers geen tijd verliezen met IT-problemen werkt u productiever, kostenefficiënter en stijgt de continuïteit van uw bedrijfsvoering. Bovendien stijgt niet alleen de tevredenheid van uw werknemers maar ook die van uw klanten, omdat u uw eigen dienstverlening kunt verbeteren.

We dwingen u in onze aanpak geen standaardoplossing op die uw opties meteen beperkt. We brengen eerst de eigenheid en behoeftes van uw organisatie gedetailleerd in kaart. Daarna pas werken we op basis van feiten, concrete noden en doelstellingen een oplossing uit op maat van uw bedrijf.

Een positieve en meetbare impact op uw organisatie

Een goed beheerde servicedesk levert u vandaag een strategisch voordeel op, met een positieve en meetbare impact op heel uw organisatie:

  • U wint aan continuïteit: onze aanpak omvat een continu verbeteringsproces en werkt op basis van concrete doelstellingen en serviceafspraken.
  • U bespaart kosten: door incidenten tot een minimum te herleiden door onze proactieve ondersteuning en sneller en beter te laten oplossen, haalt u een mooie kostenbesparing.
  • U werkt productiever. Het werk van uw medewerkers wordt minder onderbroken en dus zijn ze productiever.
  • Uw klanten zijn meer tevreden: een daling van het aantal IT-issues heeft een directe impact op uw dienstverlening aan klanten en op de tevredenheid van uw medewerkers.

Lees het succes van Lineas

En ontdek hoe Lineas meer ruimte voor innovatie creëerde door hun IT-servicedesk uit te besteden.

Lees de case study

Contacteer ons

Benieuwd hoe we uw bedrijf competitiever kunnen maken door IT strategisch in te zetten?
Of hebt u een concrete vraag? We nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.