Case study: Een snelle en
betrouwbare IT-servicedesk
voor Lineas

Lineas is een van de grootste particuliere spoorvrachtoperatoren van Europa en stelt 2.100 mensen tewerk. Lineas deed beroep op Cheops voor de reorganisatie van de interne IT-servicedesk. Vandaag wordt de volledige IT-servicedesk gerund door Cheops-medewerkers. Zij blikken tevreden terug op het ontstaan en verder uitgroeien van deze samenwerking.

De Head of ICT Servicedesk bij Lineas vertelt: “Onze samenwerking met Cheops zorgt dat al onze medewerkers erop kunnen rekenen snel en doeltreffend geholpen te worden met hun IT-vragen en -problemen. Cheops heeft deze manier van werken haarfijn op ons afgestemd. Vandaar dat dit voor ons de juiste oplossing is.”

Bij Lineas, dat dagelijks het beheer en de planning van vrachtvervoermissies per spoor regelt, is het van groot belang dat IT goed werkt. De reorganisatie en groei van het bedrijf zetten deze prioriteit enkele jaren geleden hoog op de agenda.

Het resultaat: "meer ruimte" in de organisatie

Het outsourcen van operationele IT-taken betekent vaak een verlichting voor bedrijven, die zich meer op hun core business kunnen toeleggen. “Voor de IT-afdeling van Lineas hebben de extra resources en nieuwe processen vooral gezorgd voor extra ruimte die we nu bijvoorbeeld gebruiken voor nieuwe projecten of strategische trajecten.“

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Cheops de interne servicedesk van Lineas reorganiseerde
Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.