Compliance

Bedrijven vinden het evident dat hun eigendommen beschermd worden en beveiligen hun kantoren en magazijnen met badges, camera’s, alarmsystemen en bewakingsfirma’s. Vaak gaat er minder aandacht naar de bescherming van minder tastbare zaken, waaronder de persoonsgegevens van medewerkers en de confidentiële gegevens van klanten.

Het beschikken over de exclusieve toegang tot data en het veilig houden van confidentiële informatie, intellectuele eigendom en bedrijfsgeheimen is echter van strategisch belang voor bedrijven. Daarnaast beheren bedrijven ook heel wat vertrouwelijke en persoonlijke gegevens en hebben zij de plicht om deze ontoegankelijk te houden voor derden.

Bedrijven kunnen er dus niet meer omheen om IT security hoog op de agenda te plaatsen en hun weerbaarheid tegen cyberdreigingen te verhogen. Informatiebeveiliging wordt hoe langer hoe meer een vereiste waarop ze getaxeerd worden en aansprakelijk voor gesteld worden bij problemen. Het is dus onvermijdelijk een vast en essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering.

In deze context heeft Cheops een strategisch project opgestart met als doel om op korte termijn het ISO27001 certificaat te behalen.

ISO27001 is een internationale norm die de beste praktijken en richtlijnen voor het beheer van informatiebeveiliging bevat. Het helpt organisaties de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van hun informatie te waarborgen door het opzetten en onderhouden van een effectief beheersysteem voor informatiebeveiliging.

Cheops compliance

Cheops neemt de beveiliging van informatie zeer serieus, en de ISO27001-certificering is een bewijs van onze inzet voor informatiebeveiliging.

Als u vragen heeft over ons informatiebeveiligingsbeleid, willen wij dit graag rechtstreeks met u bespreken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Vragen over ons securitybeleid?

Indien gewenst kan het beveiligingsbeleid besproken worden tijdens een (online) overleg.

Neem contact op

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.