IT Strategy

IT Strategy

Uw ideale IT-roadmap uitgestippeld

U wil met uw IT een sprong maken in maturiteit? Bij Cheops kunt u terecht voor een diepgaande doorlichting. Daarna krijgt u concreet advies en een realistische roadmap van de ideale weg die u met uw IT kunt volgen. U beslist zelf in welk tempo u dit plan ook omzet in de uitvoering van IT-projecten zonder financiële obstakels.

Uw voordelen

  • Doorlichting en advies op alle niveaus van uw onderneming
  • Realistische IT-roadmap met langetermijnvisie
  • Uitvoering van concrete IT-projecten op eigen tempo
  • Focus op optimalisaties in functie van uw budget en business

Een roadmap kan te maken hebben met verschillende niveaus en aspecten van uw organisatie. Zoekt u advies om uw IT-omgeving te optimaliseren of wilt u evolueren naar een totaal nieuwe aanpak, zoals een geleidelijke migratie naar de cloud? Welke nieuwe infrastructuur hebt u nodig en welke ondersteunende diensten horen daarbij? Waar wilt u de focus leggen bij uw eigen IT-organisatie?

Plan van aanpak

Een eerste stap in het uittekenen van uw IT-roadmap is de doorlichting van de bestaande situatie. Zo krijgt u een complete indruk van uw huidige IT-omgeving en van de aspecten die u kunt optimaliseren. De focus ligt daarbij op hetgeen voor uw business het verschil kan maken.

We vertalen vervolgens uw specifieke bedrijfsnoden in een aantal belangrijke business drivers: bedrijfscontinuïteit, kostenefficiëntie, kwaliteit, beveiliging en compliancy. Zo wordt ook de TCO (Total Cost of Ownership) onderzocht om te zien of er optimalisaties mogelijk zijn binnen uw budget en de focus van uw eigen IT-organisatie.

Tot slot bekijken we samen of u zelf voldoende expertise in huis hebt om de roadmap uit te voeren en in welk tempo u dit plan kunt omzetten in concrete IT-projecten, in functie van uw budget en uw prioriteiten.

Op maat van uw budget

Onze financiële oplossingen zorgen er bovendien voor dat u uw IT-projecten kunt versnellen zodra daar behoefte aan is en niet pas wanneer uw budget dat toelaat. Door over te stappen naar een 'as a service'-model kunt u uw cashflow verbeteren en beschikt u altijd over de nieuwste IT-infrastructuur en technologieën.

IT Strategy

Mogelijke assessments

  • Service Readiness Assessment: grondige analyse die de totale dienstverlening en haar efficiëntie in kaart brengt en aftoetst tegen de Service Level Agreements (SLA’s).
  • Cloud Readiness Assessment: grondige analyse om te bepalen in hoeverre uw bestaande IT-architectuur is over te zetten naar de cloud.
  • Security Readiness Assessment: van antivirus, encryptie, anti-malware en patching voor eindgebruikerstoestellen, wachtwoordprocedures en authenticatie tot firewalls, antispam en beveiligingsupdates.
  • Service Desk Optimisation: op elkaar afstemmen van mensen, tools en processen om IT-problemen snel en correct op te lossen en de tevredenheid van medewerkers en klanten te verhogen.
  • Virtual CIO: ideaal voor bedrijven zonder een eigen IT-afdeling die hulp nodig hebben bij het uitwerken van een strategische IT-roadmap.

Contacteer ons

Benieuwd hoe we uw bedrijf competitiever kunnen maken door IT strategisch in te zetten?
Of hebt u een concrete vraag? We nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.