Maak kennis met Silke

1 van onze Account Managers

Wat doe je bij Cheops?

Ik ben als Account Manager commercieel verantwoordelijk voor een aantal klanten binnen de Managed Services afdeling. Het belangrijkste in mijn functie is een goede band met hen opbouwen, gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Mijn klanten kunnen altijd bij mij terecht voor allerlei vragen. Ik werk vaak op kantoor, waar ik dichtbij mijn collega’s sta, en ben ook regelmatig op de baan. Zo ga ik naar de klanten toe voor de zogenaamde koffiemomenten, open gesprekken waarin je polst naar wat hen bezighoudt en wat zich afspeelt in hun business, en uiteraard ook voor Service Delivery meetings in samenwerking met mijn collega’s.

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

Je moet eigenlijk een operationele duizendpoot zijn en er plezier aan beleven om met klanten tegelijk bezig te zijn. Zeker ook kunnen omgaan met onverwachte gebeurtenissen. Flexibiliteit is belangrijk, want als er echt een probleem opduikt, verwacht de klant dat je bereikbaar bent. Tot slot een sterk aanpassingsvermogen hebben en kunnen omgaan met zowel technische profielen als met C-level, voor wie je de vertaalslag moet kunnen maken van het technische naar ‘what’s in it for the business’. Het is een combinatie van rationeel en relationeel werken.

Hoe heb je Cheops leren kennen?

Ik had de campagnes van Cheops al vaak gezien, onder andere op LinkedIn. In eerdere projecten kwam ik ook soms in aanraking met Cheops als concurrent. Uit nieuwsgierigheid heb ik met enkele klanten van Cheops gesproken en die waren heel lovend, zowel over de mensen, de oplossingen en de kwaliteit van service. Toen heb ik spontaan gesolliciteerd en het was een match!

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Ik voelde meteen dat de mensen erg betrokken waren, van bij het eerste gesprek. Iedereen komt heel bekwaam en tegelijkertijd heel hands-on over, dat is een mooie combinatie. En natuurlijk hebben de klanten van Cheops me ook overtuigd, die gaven zelf aan dat wat er wordt beloofd ook daadwerkelijk wordt waargemaakt. Dat is niet overal zo.

Wat zijn je ambities?

Ik merk dat ik hier heel veel vrijheid heb om dingen te beslissen. Mijn interesse ligt in het meedenken aan diensten helemaal op maat van de klanten. Nog meer naar de business toe gaan: die hebben deze uitdaging, hoe kan Cheops dit door middel van onze diensten oplossen. Subject Matter Expert in Managed Services, daar wil ik mij in de toekomst meer in specialiseren.

Wat betekent “Winner’ voor jou? Hoe help jij de klanten om een voorsprong te nemen?

Ik heb zelf een sterke winnaarsmentaliteit ontwikkeld uit het tennis. Vroeger spendeerde ik al mijn vrije uren op het tennisveld en heb ik heel veel tornooien gespeeld. Vandaag speel ik vooral dubbelspel, het mooie hiervan is dat je elkaar ondersteunt en vooruit helpt. Dat gevoel heb ik ook in mijn job. Ik ken mijn klanten en ik probeer hun business zo goed mogelijk te begrijpen. Zo kan ik hen voorstellen wat er echt in de lijn ligt met hun noden. Het uitgangspunt is ‘waar heeft de klant nood aan?’ en niet zozeer wat Cheops kan leveren. Verder werk ik ook zeer proactief en ben ik vaak in contact met de klanten. Voor hen wil ik geen onbekende zijn die af en toe eens een mail stuurt maar effectief Silke, hun vertrouwenspersoon die ze altijd kunnen contacteren. Dat zorgt ervoor dat we samen kunnen winnen.