Maak kennis met Klaas,

1 van onze Support Engineers

Wat doe je bij Cheops?

Als Support Engineer ben ik de eerste hulplijn voor IT voor het bedrijf waar ik voor werk. Ik word gecontacteerd voor allerle issues en incidenten die via een ticketing systeem nauw worden opgevolgd. Typische voorbeelden zijn mensen die niet kunnen inloggen op het systeem, het internet dat niet werkt of problemen met een bepaalde toepassing of programma. Ik los die incidenten op of stuur ze door naar tweede lijn, die de complexere problemen behandelt. Daarnaast zorg ik ervoor dat voor nieuwkomers alles in orde is, maak ik de laptops klaar etc. Zo ben ik momenteel verantwoordelijk voor een project bij Lineas, een grootschalige roll-out van nieuwe laptops, die ik volledig gebruiksklaar maak.

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

Je moet vooral logisch kunnen redeneren. Waarom werkt iets niet? Door logisch na te denken bij troubleshooting, uitzoeken wat er schort. Als je logisch kan redeneren, is IT iets waar je jezelf verder in kan ontwikkelen. Social skills zijn ook zeer belangrijk. De klant zegt meestal gewoon ‘het werkt niet’, je moet durven doorvragen. Door 5 gerichte vragen te stellen kan je al snel naar de kern van de zaak komen.

Hoe heb je Cheops leren kennen?

Mijn parcours is een beetje atypisch. Ik heb een acteeropleiding gevolgd en ben daarna door mijn passie voor surfen in Tenerife terechtgekomen. Op een gegeven moment had ik werk nodig en kwam ik bij een IT-bedrijf terecht. Interesse in IT had ik al, de opleiding heb ik daar gekregen. Na een tijdje ben ik opnieuw gaan solliciteren in België. Bij Cheops werd ik direct goed onthaald en had ik meteen het gevoel dat hier veel mogelijkheden waren.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Cheops is een bedrijf dat een heel persoonlijke, menselijke aanpak heeft en tegelijkertijd erg professioneel is. Dat merk je al van bij de sollicitatiegesprekken en de onboarding. Het is een gezond bedrijf dat ervoor wil gaan, je voelt dat ze vooruit willen. Je krijgt een Talent Manager, zeg maar een coach die je altijd kan contacteren en met wie alles bespreekbaar is. Je wordt gevraagd waar je naartoe wil en je krijgt de kans om opleidingen te volgen en certificaten te behalen. Zij zijn erg transparant naar jou toe en verwachten hetzelfde van hun teamleden.

Wat zijn je ambities?

Ik zou willen doorgroeien naar 2de en 3de lijn, door meer knowledge te vergaren en nog meer technisch onderlegd te worden. Naar moeilijkere materie gaan en meer verantwoordelijkheden verwerven binnen het technische. Hoe langer je werkt, hoe meer je weet, hoe hoger je kan gaan.

Wat betekent “Guru’ voor jou? Hoe help jij de klant een voorsprong te nemen?

Ik ben een gepassioneerde surfer. Het mooiste van het surfen is dat je moet leren om je nederig op te stellen. Op de golf staan mag je niet forceren. Als jij op voorhand oordeelt of het gaat lukken of niet, maak je voor jezelf mentale blokkades. Je moet gewoon zien wat er op je afkomt, niet arrogant zijn. Die mindset pas ik ook toe in mijn job: je moet een ruime blik hebben op de problematiek en de hulp die je moet bieden. Er is nooit een dag die je volledig kan voorspellen. Focus op het probleem dat er is, dan ben je op je best en help je de klant het meest vooruit.