Maak kennis met Marina,

1 van onze Sales Support Officers

Wat doe je bij Cheops?

Als Sales Support Officer hoor ik bij het inside sales team. Wij staan in rechtstreeks contact met de klanten, met de account managers en met leveranciers. Het is een veelzijdige job waarbij je enerzijds offertes maakt en administratieve ondersteuning biedt en anderzijds een adviserende rol speelt. Voor onze klanten zijn we een one stop shop op vlak van IT-infrastructuur. Wanneer een klant bijvoorbeeld laptops wil bestellen, dan komt die bij mij terecht. Bij sales support gaan we dan op zoek naar de oplossing die het beste past bij de vraag of de behoefte van de klant. Binnen ons team heeft ieder zijn/haar eigen specialiteit, ik ben verantwoordelijk voor alles wat met Modern Workplace te maken heeft.

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

In eerste instantie moet je oplossingsgericht zijn en op maat van de klant werken. Elke klant is anders en het is onze rol om het juiste advies te geven. Soms zullen we zelfs een laptop op maat laten configureren. De schaarste van materialen op de markt zorgt ook voor de nodige uitdagingen, ook dan moet je met een oplossing komen. Sterk in je schoenen staan is belangrijk, je mag geen schrik hebben om met klanten te communiceren, ook als het minder prettig nieuws is. Tot slot moet je je graag willen bijscholen, want in de IT verandert alles zo snel. Opleidingen volgen, trainingen doen, nieuwe dingen bijleren.

Hoe heb je Cheops leren kennen?

Zelf heb ik een bachelor marketing, afstudeerrichting sales. Na enkele werkervaringen ging ik op zoek naar een sales functie binnen de IT en kwam ik via LinkedIn bij Cheops terecht. Ik dacht: IT is wel leuk, je blijft bijleren en er is veel variatie, dus ik solliciteerde. Van zodra ik bij Cheops binnenstapte, wist ik dat ik bij een professioneel, gestructureerd bedrijf was beland.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Eerlijk gezegd: bij mijn eerste kennismaking was ik wat geïntimideerd omdat ik niet zoveel IT-kennis had. Maar na mijn gesprek had ik zoiets van ‘ok, dit komt goed.’ Ik werd meteen gerustgesteld tijdens mijn sollicitatiegesprek, dat veeleer aanvoelde als een fijne conversatie. De focus lag niet op wat ik wist maar op wie ik was als persoon. Ik ging naar huis met het gevoel dat ik alles wel zou bijleren tijdens de job. En dat was ook zo. Bij start kreeg ik heel veel uitleg, zo kon ik al een beeld creëren van wat er van mij verwacht werd. Je leert hier elke dag bij en dat maakt het boeiend en afwisselend.

Wat zijn je ambities?

Ik heb verschillende opties, ik kan doorgroeien naar Account Management of naar Service Delivery. Bij Cheops krijg je absoluut de kans om je te ontwikkelen als persoon. Samen met mijn Talent Manager heb ik een 5-jarenplan opgesteld en in functie daarvan volg ik relevante opleidingen.

Wat betekent CHAMPION voor jou? Hoe help jij de lat hoger te leggen voor Cheops en je klanten?

Ik ben enkele jaren geleden gestart met fitness, oorspronkelijk online via Youtube en daarna heb ik de stap gezet naar een fitnessclub. Krachttraining doe ik het liefst, daarbij leg ik de lat steeds een beetje hoger en daar haal ik veel voldoening uit. Professioneel leg ik de lat hoog door altijd een goede oplossing te bieden. Ik zorg ervoor dat de klant verder kan en beter kan presteren met het juiste IT-materiaal. Zonder mij zou de klant problemen hebben door niet te beschikken over het juiste materiaal, en dat heeft dan weer een effect op de service naar hun klanten.