Maak kennis met Kristof,

een van onze Project Managers

Wat doe je bij Cheops?

Ik doe de coördinatie van projecten, vanaf het begin van een traject tot aan de oplevering. Dat kan gaan over bijvoorbeeld een serverinstallatie on site, een cloud project of een netwerkproject. Als Project Manager ben ik het centrale aanspreekpunt voor zowel de klanten als de engineers, in gezamenlijk overleg begeleid ik de klant naar de beste oplossing.

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

Het is belangrijk dat je een stevige basiskennis bezit, je moet de zaken correct kunnen kaderen. Je moet je ook kunnen verplaatsen in de wensen en noden van de klant. Daarnaast duidelijk en verstaanbaar kunnen communiceren, nauwgezet zijn en punctueel te werk gaan. Stressbestendigheid is ook belangrijk, soms heb je vele projecten die tegelijk lopen en dat kan overweldigend zijn. Dan is het een kwestie van het hoofd koel te houden.

Wat is je persoonlijke ambitie?

Ik ben gebeten door de paardensport. Ook in de paardensport moet je het hoofd koel kunnen houden. Als je een wedstrijd rijdt, dan is het “all eyes on you”. In die 2 minuten hangt alles af van je skills, je concentratie en de kunst om kalm te blijven.

Wat zijn je ambities binnen Cheops?

Het is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik de rol van Project Manager vervul. Vroeger zat ik in een eerder uitvoerende rol. Mijn ambitie vandaag is vooral nog beter worden in de verantwoordelijkheden die eigen zijn aan een Project Manager. Cheops is een groeiend bedrijf, er komen steeds meer interessante projecten aan waar ik mee op kan werken. Hier is meer dan genoeg uitdaging.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Mijn eerste kennismaking met Cheops was tijdens een stage die ik in mijn bachelor opleiding heb gevolgd. Ik werd hier zeer goed onthaald en had meteen een goede klik met het bedrijf. Daarna ben ik nog gaan verder studeren om een master te behalen als ingenieur industriële wetenschappen en ICT. Ik ben toen aan de slag gegaan bij een grote multinational. Door Cheops steeds meer in de media tegen te komen als ambitieus bedrijf, kriebelde het toch om een nieuwe wending aan mijn carrière te geven en heb ik opnieuw contact opgenomen. Die goede klik was er nog steeds.