Maak kennis met Kris,

een van onze Network Engineers

Wat doe je bij Cheops?

Als Network Engineer maak ik deel uit van het netwerkteam voor één van onze klanten. Cheops beheert het hele computernetwerk van die klant. Zelf vertegenwoordig ik Cheops in Duitsland, op het hoofdkwartier van Covestro. Deze opdracht duurt ongeveer een jaar, dan start ik weer met een volgend project.

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

Er zijn veel verschillende projecten, dat is fijn als je houdt van afwisseling. Wat belangrijk is in mijn functie, is dat je je hoofd er goed bijhoudt en op details let. Als je 100 switches overneemt, is het belangrijk dat je precies bent, want een foutje kan een grote impact hebben. Goed nadenken en vooral geen overhaaste beslissingen nemen. Daarnaast is het belangrijk om graag met collega’s samen te werken, zo kan je elkaar extra ondersteuning bieden en nog betere resultaten bereiken. Tenslotte moet je vertrouwen hebben in jezelf en dat vertrouwen ook uitstralen.

Wat is je persoonlijke ambitie?

Ik vlieg met een sportvliegtuig, ik ben opgegroeid met een passie voor vliegen: een oom van me is gewezen F-16 piloot en mijn vader is luchtvaarthistoricus. Op familiefeesten zijn er dus meerdere blikken naar de hemel gericht als er een vliegtuig passeert. Net als in mijn job moet je bij vliegen ook altijd bewust blijven en aandachtig zijn. Het moeilijkste van een vlucht is de landing. Opletten, rustig blijven, goed nadenken, niet panikeren. En vertrouwen uitstralen, zonder tè zelfzeker te zijn.

Wat zijn je ambities binnen Cheops?

Ook hier wil ik in de eerste plaats meer ervaring opbouwen. Nog beter worden in mijn huidige job. Binnen netwerking evolueren de zaken heel snel. Die evolutie blijven volgen en nog meer een expert worden binnen mijn domein in een wereld die enorm snel evolueert, dat is mijn ambitie.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Ik zocht meer afwisseling na mijn vorige job. Ik ben dan gaan solliciteren bij Cheops en de bedrijfscultuur sprak me erg aan. Vooral de vibe die in het bedrijf heerst. Ik werd uitgedaagd en dat was net wat ik in mijn vorige job miste.