Maak kennis met Davy,

een van onze Support Engineers

Wat doe je bij Cheops?

Als Support Engineer kom je terecht bij klanten van Cheops om daar de IT te ondersteunen. Op dit ogenblik werk ik op de helpdesk van één van de Big 4 accountancy bedrijven in Zaventem. Meestal loopt zo’n consultancy opdracht 6 maanden tot een jaar. Je werkt wel op locatie bij de klant, maar Cheops organiseert regelmatig leuke sociale activiteiten. Dat zorgt ervoor dat je je deel voelt van het bedrijf.

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

Nieuwsgierigheid is belangrijk. Ik ben gepassioneerd door IT sinds mijn kindertijd en mijn interesse is er niet minder op geworden. Je moet ook flexibel zijn. Niet alleen de technologie verandert maar ook de systemen waarmee je werkt. Daarom moet je de drive hebben om continu bij te leren en je grenzen te verleggen. Tenslotte is het ook van belang dat je sociaal vaardig bent. Uitblinken in je job is niet voldoende, aanvaard worden in het team van de klant is even belangrijk.

Wat is je persoonlijke ambitie?

Toen ik 18 was, ben ik een been verloren tijdens een verkeersongeval. Vandaag speel ik bij de Red Flamingo’s, het nationale amputee voetbal team. Ook hier komen mijn flexibiliteit en doorzettingsvermogen van pas, samen met mijn positieve attitude. Er is maar één weg en dat is vooruit. Onze ambitie met de Red Flamingo’s is om een WK mee te spelen en om mee te spelen bij de paralympics. Dat zijn mooie streefdoelen.

Wat zijn je ambities binnen Cheops?

Cheops groeit sterk in security en dat is iets wat me erg boeit. Het is mijn ambitie om mijn competenties rond deze diensten verder te gaan uitbouwen, zodat ik in dit domein een drijvende kracht word binnen Cheops.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Mijn neef is IT netwerkbeheerder bij een bedrijf dat klant is bij Cheops. Hij heeft me aangeraden om eens te informeren naar de jobs bij Cheops, zo ben ik hier uiteindelijk terecht gekomen.