Hoe selecteer ik de juiste Cloud Service Provider?

Hoe selecteer ik de juiste Cloud Service Provider?

U hebt beslist om geheel of gedeeltelijk over te stappen naar de cloud om kostenefficiënter, veiliger en flexibeler te werken in functie van uw bedrijfsnoden? Met een gespecialiseerde cloud partner haalt u de grootste voordelen. We geven u graag een korte leidraad voor de keuze van een betrouwbare Cloud Service Provider (CSP).

Technische expertise en procedures

Technologie, expertise en solide processen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden bij een ervaren Cloud Service Provider. Check zeker of u na de overstap naar de cloud maximaal zal genieten van de verhoogde flexibiliteit. Zo moet het achteraf sneller, gemakkelijker en goedkoper zijn om nieuwe software en applicaties te implementeren, beheren en upgraden.

Check daarom of uw potentiële partner daarvoor vaste procedures volgt en gebruikmaakt van standaardinterfaces om snel verbindingen met de cloud tot stand te brengen. Aangezien u het beheer uit handen geeft, is het ook belangrijk dat uw cloud partner werkt met een degelijk systeem om uw netwerk permanent op afstand te monitoren en te beheren. Kies in ieder geval voor een Cloud Service Provider die ondersteuning kan bieden voor een hybrid cloud, zodat u altijd over alle opties blijft beschikken en niet vast komt te zitten.

 

Efficiënte beveiliging en back-up

Wanneer uw IT-processen via de cloud verlopen, moet u kunnen rekenen op een cloud partner die alles perfect beveiligt. Bij die cloud security horen niet alleen de juiste infrastructuur en technologie, maar ook een sluitend beleid en procedures voor authenticatie en de toegang tot de IT-systemen. Daarnaast moet uw partner uiteraard ook fysieke beveiliging inbouwen, met redundantie in de verschillende datacenters op elk niveau. Een perfect uitgebouwd, beveiligd en ontdubbeld datacenter is de onmisbare basis voor een betrouwbare cloudservice.

Uw IT uitbesteden aan Cheops?

Met deze drie tips kan dat georganiseerd verlopen zonder grote hindernissen.

Lees de blog

Maar wat als het dan toch een fout gaat en u te maken krijgt met een hacker die bijvoorbeeld ransomware binnensmokkelt? Voor die rampscenario’s is het essentieel dat u beschikt over een degelijke back-up én over een disaster recovery plan. Een cloud partner die back-up as-a-service en disaster recovery as-a-service aanbiedt, neemt u alle zorgen uit handen. Zo bent u zeker dat u in alle omstandigheden een beveiligde toegang hebt tot uw cruciale data en applicaties.

Een kwestie van vertrouwen

Uw IT-omgeving en -beheer uitbesteden vraagt een dosis vertrouwen in uw Cloud Service Provider. Als u de aspecten hierboven kunt afvinken, vertrekt u van een stevige basis. Daarnaast is een Service Level Agreement of SLA onmisbaar om de afspraken over een gegarandeerde beschikbaarheid, de servicekwaliteit en de responstijd duidelijk contractueel vast te leggen. Voorzie in de overeenkomst zeker ook afspraken rond rapportering, zodat het voor u eenvoudig blijft om de prestaties van uw CSP op te volgen.

De voordelen van een Belgische cloud partner

Een betrouwbare cloud specialist is zelf uiteraard ook een financieel gezond bedrijf. Misschien overweegt u daarom een van de grote public cloud-aanbieders zoals Microsoft Azure, Amazon AWS of het Google Cloud Platform. Leg hun aanbod zeker eens naast dat van een meer lokale speler zoals Cheops, die de focus legt op de Belgische markt. Dat biedt een aantal specifieke voordelen: persoonlijke contacten en bereikbaarheid, maar ook de garantie dat u in regel bent met de GDPR-wetgeving. Bovendien kunt u de Cheops Cloud combineren met de public cloud én met een private cloud. Cheops kan zo’n managed hybrid cloud compleet voor u uittekenen, opzetten en beheren.

Meer weten over onze cloudoplossingen?

Bekijk wat we u kunnen bieden en maak een afspraak voor een aanbod op maat.

Contacteer ons

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.