Amazon Web Services (AWS)

De grootste cloud ter wereld.

Amazon Web Services (AWS) is het cloudplatform van de Amerikaanse e-commercegigant Amazon. Wereldwijd is AWS de absolute marktleider onder de public cloud-leveranciers. U werkt al met AWS of u overweegt het? Cheops koppelt uw public cloud omgeving naadloos met de Cheops Cloud of uw on-premise infrastructuur en beheert uw volledige hybride omgeving.

Een public cloud als AWS geeft u alle computerkracht en opslagruimte die u nodig hebt om uw business veilig en flexibel mee te ondersteunen. Het platform heeft dan ook heel wat klanten, van kleine ondernemingen en start-ups tot heel grote bedrijven. Via de Cheops Cloud krijgt u directe toegang tot uw AWS public cloud, zodat alles even snel en betrouwbaar functioneert.

AWS versus Azure

AWS is dan wel met voorsprong de grootste public cloudleverancier ter wereld, in België is Azure de marktleider. Dat blijkt uit een onderzoek van Beltug, de vereniging van zakelijke ICT-gebruikers. Microsoft Azure heeft in ons land een marktaandeel van 61 procent, tegenover 35 procent voor Amazon Web Services. Google Cloud is goed voor 16 procent van de Belgische public cloud-markt.

AWS en hybrid cloud

Kiest u voor bepaalde workloads liever voor AWS, Azure of Google Cloud? Cheops helpt u bij elke keuze en bij de migratie en integratie met uw Cheops Cloud of on-premise servers. Ook als u later wil evolueren naar een andere combinatie, krijgt u van ons alle technische ondersteuning en begeleiding die daarvoor nodig is. Uiteindelijk maakt het dan niet meer uit waar uw data zich precies bevinden. Wij zorgen ervoor dat al uw informatie en applicaties voortdurend beschikbaar zijn via uw hybrid cloud zodat uw gebruikers efficiënt en veilig kunnen werken op elke locatie en met elk toestel.

Contacteer ons

Benieuwd hoe we uw bedrijf competitiever kunnen maken door IT strategisch in te zetten?
Of hebt u een concrete vraag? We nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.