Hoe stapt u over naar een nieuwe IT-dienstenleverancier?

Hoe stapt u over naar een nieuwe IT-dienstenleverancier?

U overweegt om over te stappen naar een andere Managed Services Provider (MSP)?

Met deze drie tips kan dat georganiseerd verlopen zonder grote hindernissen.

Neem de controle in handen

Bij een goede Managed Services-overeenkomst mag u eigenlijk nooit het gevoel hebben dat u zelf de controle kwijt bent. Uw IT-systemen en uw bedrijfsgegevens zijn daarvoor te belangrijk.

Contacteer ons

Benieuwd hoe we uw bedrijf competitiever kunnen maken door IT strategisch in te zetten?

Contacteer ons

Een degelijke Managed Services Provider (MSP) beheert alles in uw plaats zodat u de focus kunt leggen op uw business, maar het is uiteraard wel de bedoeling dat u de sleutels in handen houdt. Dat laatste kunt u gerust letterlijk nemen: u moet alle belangrijke wachtwoorden kennen zodat u die zelf opnieuw kunt instellen of overdragen aan een andere IT-dienstenleverancier.

Als dat niet het geval is, vraagt u er uiteraard eerst naar bij uw huidige MSP. In principe zou die geen problemen moeten maken wanneer u wilt overstappen naar een andere partner. Integendeel, een correcte Service Provider zorgt ook dan voor de nodige ondersteuning en begeleiding in het belang van uw organisatie en de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Uiteraard wilt u de bedrijfscontinuïteit niet in gevaar brengen met een mogelijke overstap naar een andere MSP. Soms laten bedrijven om die reden het hele plan zelfs varen. Nochtans hoeft het allemaal niet zo moeilijk te zijn. Het belangrijkste is om alles grondig voor te bereiden. Daarbij selecteert u eerst en vooral uw nieuwe Managed Services Provider. Die zal u begeleiden en adviseren zodat alles vlot verloopt. Eventueel kan de nieuwe MSP uw IT al doorlichten om daarna een snelle en goede start te kunnen maken.

Pas wanneer uw kersverse IT-partner een transitieplan heeft uitgewerkt, meldt u uw beslissing aan uw bestaande MSP. Zo kunnen de twee partijen alles meteen concreet aanpakken en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Zorg voor een goede timing

Ook al is alles nog zo grondig voorbereid, toch plant u best een geschikt moment om uw IT-beheer over te hevelen naar de nieuwe Managed Services Partner. Zo’n geschikt moment is uiteraard níet tijdens uw drukste verkoopperiode of net wanneer u bezig bent met een belangrijk project. Kies liever een kalmer moment uit, bijvoorbeeld tijdens een vakantieperiode, om de stap te zetten.

U kunt met uw nieuwe MSP vooraf duidelijke afspraken maken over de timing en al Service Level Agreements (SLA's)  vastleggen rond gegarandeerde responstijden, uptime en business continuity. Door goede afspraken en regelmatig overleg bouwt u met uw nieuwe dienstenpartner vanaf het begin een waardevolle samenwerking op die zekerheid geeft, en zelfs een katalysator is naar verdere groei.

Uw IT uitbesteden aan Cheops?

Ontdek de voordelen van onze Managed Services.

Managed Services

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.