Maak kennis met Nick,

1 van onze Project Management Officers

Wat doe je bij Cheops?

Ik heb een interne functie bij de ‘Project Management Office’, een orgaan dat ondersteuning geeft aan het projectmanagement team. In deze rol ben ik verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van standaarden, processen, procedures en templates. Daarnaast is PMO een aanspreekpunt binnenin de organisatie om zo efficiënt mogelijk de communicatie tussen sales, presales, sales support en operations te verzorgen. Verder wordt een PMO ook ingeschakeld om kleinere projecten te coördineren en op te volgen van het begin van het traject tot de finale oplevering van alle deliverables.

 

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

Mijn rol vergt vooral communicatieve en organisatorische vaardigheden. Daarnaast moet je ook stressbestendig zijn en een sterk oplossingsvermogen hebben. Ook volharding is belangrijk, je moet er elke dag 100% voor willen gaan. Tot slot moet je ook een technische achtergrond hebben. De ene keer kan het gaan over netwerk infrastructuur, de andere keer over een migratieproject en dan weer over een IT-omgeving die moet geoptimaliseerd worden. Het is belangrijk dat je die allround kennis hebt en overal over kan meepraten.

Hoe heb je Cheops leren kennen?

Ik heb een heel gevarieerd traject achter de rug vooraleer ik bij Cheops terecht ben gekomen. Uiteindelijk heb ik opnieuw de stap naar IT gedaan, mijn “roots” vanuit mijn middelbare studie. Via een bijkomende opleiding als netwerk technicus heb ik bij Cheops gesolliciteerd waar ik onmiddellijk de kans kreeg om mij als IT’er te bewijzen.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Cheops was vanaf de eerste minuut een match, ze gaven me onmiddellijk een goed gevoel. Mijn sollicitatie ging vooral over wie ik ben als persoon en minder over wat ik als technische achtergrond had of kon op dat moment. Cheops begrijpt dat je vooral op persoonlijk vlak moet passen in het bedrijf, je technische skills kunnen altijd verder bijgeschaafd worden.

Wat zijn je ambities?

Op 4 jaar tijd heb ik al een heel gevarieerd parcours afgelegd bij Cheops. Oorspronkelijk ben ik gestart in support, ben ik stapsgewijs op opdrachten bij klanten doorgegroeid tot Team Leader en nu naar project management officer. Ik wil me engageren om het PMO orgaan verder uit te breiden, zowel inhoudelijk als in de organisatie, zodat we nog efficiënter kunnen worden. Daarnaast wil ik ook als projectmanager blijven groeien en grotere projecten coördineren.

 

Wat betekent “punch” voor jou?

Cheops is een bedrijf waarin je kansen krijgt. Uiteraard wordt niet alles zomaar in je schoot geworpen, je moet er zelf voor gaan. Punch staat voor mij voor uithouding en volharding. In IT is stilstaan meer dan achteruitgaan. Je moet dus punch hebben om te blijven presteren en te blijven evolueren. Je mag niet in de touwen gaan hangen als het even tegenslaat of wanneer je niet onmiddellijk het gewenste resultaat krijgt. Je moet blijven doorzetten en vooral: je moet het zelf waarmaken.