Maak kennis met Matthias,

1 van onze System Engineers

Wat doe je bij Cheops?

Ik werk al 6,5 jaar als consultant bij dezelfde klant, één van de wereldleiders in expeditie en de grootste speler in Afrika op gebied van transport & logistics, energie, ports en railroads. Daar heb ik me opgewerkt van servicedesk officer tot system engineer voor België en Nederland. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het leiden en uitwerken van IT-gerelateerde projecten. Zo ben ik bijvoorbeeld projectleider van het Citrix team in Europa.

 

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

Voornamelijk stressbestendigheid, visie, analytisch denkvermogen en als belangrijkste punt gezond boerenverstand. Soms is het gewoon even logisch nadenken, je moet het niet altijd moeilijk maken. Verder is taalvaardigheid belangrijk: in mijn geval betekent dat niet enkel goed communiceren, maar ook vergaderingen kunnen leiden in het Frans. Ik ben niet perfect tweetalig, het is vooral kwestie van durven en je verstaanbaar maken. In een Frans bedrijf wordt dat wel gewaardeerd.

Hoe heb je Cheops leren kennen?

Via een recruitment kantoor dat op zoek was naar schoolverlaters. Ik had net mijn diploma toegepaste informatica op zak en dacht, waarom niet? Na één gesprek bij Cheops was het al beklonken. Op weg naar huis lieten ze me telefonisch weten dat ik de week erna terug mocht komen om mijn contract te tekenen. Cheops is dus tot op heden mijn eerste en enige werkgever.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Toen ik startte bij Cheops was het nog niet de speler in de markt die ze nu zijn, maar ze hadden toen al zeer sterke ambities die werden onderbouwd in hun 5-jaren plan. Het feit dat ik mee zou kunnen groeien met Cheops sprak me aan, en dat is ook gebeurd.

Wat zijn je ambities?

Mijn carrièredoelstelling is al een tijdje heel duidelijk. Door de jaren heen heb ik ontdekt dat ik een natuurlijke interesse heb voor alles wat VDI en virtualisatie betreft. Mede door interne soft- (zoals Prince2) en hardskills (Citrix/Microsoft) opleidingen en zelfstudie heb ik hier verder aan kunnen werken waardoor ik dit jaar mijn eerste project voor de uitrol van een nieuw Citrix platform heb kunnen uitvoeren. Ik heb alles van A-Z doorlopen en geleid, van design naar implementatie tot uiteindelijk de migratie. Mijn einddoel is IT-architect en projectmanagement. Cheops ondersteunt me in die groeiambities.

 

Wat betekent “Flexible” voor jou?

Ik werk doelgericht en heb absoluut geen 9 to 5 mentaliteit. De reden waarom ik al zo lang voor dezelfde klant kan werken is omdat ik me zeer flexibel opstel, de klant is internationaal actief en dat gaat gepaard met veel dienstreizen. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat je bereid bent om altijd dat beetje extra te doen voor de klant zonder daar iets terug voor te verwachten. In de praktijk is dat meestal een mooie wisselwerking, de flexibiliteit gaat in 2 richtingen.