Maak kennis met Joachim,

1 van onze Senior Support Engineers

Wat doe je bij Cheops?

Als Senior Support Engineer werk ik op locatie, bij de klant. Daar ben ik onder andere verantwoordelijk voor de support van belangrijke eindgebruikers, omdat ik het hoofd koel kan houden en op een professionele manier kan communiceren met VIP’s. De vragen die ik krijg, die gaan heel breed, van computerproblemen tot specifieke vragen over de smartphone, zowat alles wat met IT te maken heeft.

 

Wat zijn de kwaliteiten die je moet hebben in je job?

In de eerste plaats: empathisch zijn. Als ondersteunende persoon moet je je steeds afvragen: hoe zou ik zelf geholpen willen worden? Als je die attitude hebt, dan wordt dat ook erg geapprecieerd door de klant. Ik geef ondersteuning aan heel uiteenlopende mensen, van mensen met IT affiniteit tot complete leken op het vlak van technologie. Het is dan ook belangrijk dat je op al die niveaus helder kan communiceren. Verder moet je heel kort op de bal kunnen spelen, want klanten willen meteen van hun probleem verlost zijn. Tenslotte moet je ten allen tijde professioneel blijven. Als iemand al zijn data heeft verloren, dan je moet daar snel op kunnen reageren en vooral rustig blijven.

Hoe heb je Cheops leren kennen?

Cheops kende ik al toen ik nog bij een vorige werkgever aan de slag was. Nadat ik een paar jaren in Brussel heb gewerkt, ben ik verhuisd naar Antwerpen en zocht ik iets dichter bij huis. Cheops stond toen meteen op mijn shortlist van interessante werkgevers.

Waarom heb je voor Cheops gekozen?

Ik herinner me vooral de warme ontvangst en het vlotte sollicitatiegesprek. Cheops sprong eruit voor mij. Er werd ook rekening gehouden met mijn wens dat ik het liefst in Antwerpen wilde werken. Vandaag ga ik elke dag met de fiets naar het werk.

Wat zijn je ambities?

De afgelopen jaren heb ik Cheops enorm zien groeien. We staan ondertussen stevig op de kaart. Het is fijn om deel te kunnen uitmaken van een bedrijf dat steeds evolueert en een job te kunnen uitoefenen die ik zeer graag doe. Het technische aspect is belangrijk, ik zorg ervoor dat ik steeds op de hoogte blijf van nieuwe technologieën, maar het menselijke aspect is de reden waarom ik deze functie wil blijven doen. Ik vind het fijn om mensen te helpen. In mijn persoonlijke ambitie is mijn Japanse studie heel belangrijk. Mijn vrouw en schoonfamilie zijn Japans en ik wil beter met hen communiceren. Na 5 jaar studeren kijk ik met plezier naar mijn vooruitgang. Bij ons thuis kijken we enkel nog naar Japanse tv.

 

Wat betekent “en garde” voor jou?

“En garde” is klaarstaan voor wat er op je afkomt. In die boodschap kan ik mezelf terugvinden vanuit mijn functie. Schermen heeft te maken met precisie, met snel reageren, met altijd de focus bewaren en ervoor willen gaan. En proactief zijn. In de IT wereld los je de problemen best op voordat ze zichtbaar zijn, zonder dat de klant er al iets van gemerkt heeft.