License Management

License Management

Betaal niet voor licenties die u niet gebruikt

Door uw Software Asset Management (SAM) en licentiebeheer uit te besteden, betaalt u niet voor ongebruikte licenties en blijft u altijd veilig en compliant werken. Geen zorgen meer over licenties – u houdt het up-to-date overzicht via een dashboard.

Uw voordelen

  • Niet betalen voor ongebruikte licenties
  • Altijd een duidelijk overzicht in een dashboard
  • Tijdige hernieuwing dankzij proactieve meldingen
  • Advies over de meest geschikte licentieformules

Waarom licentiebeheer en Software Asset Management?

Licentiebeheer is steeds complexer door de combinatie van lokale applicaties met Software-as-a-Service en toepassingen in de cloud. Die situatie creëert dikwijls bijkomende security risico’s. Het is ook moeilijk om nog te weten aan welke voorwaarden u moet voldoen om compliant te zijn. Tegelijk wilt u enkel de licenties betalen die u werkelijk nodig hebt, wat niet evident is met snel evoluerende licentiemodellen.

Proactief optimaliseren

Bij Cheops kunt u terecht voor advies over uw licentiepositie en over de licentieformule die het best bij uw situatie en businessnoden past. We voeren eerst een assessment uit om de bestaande situatie in kaart te brengen. Zo komt u direct te weten of u ergens te veel of te weinig betaalt.

Daarna kunt u overstappen naar een Managed Service formule waarbij we uw licenties verder proactief opvolgen. We brengen u op de hoogte wanneer bepaalde overeenkomsten aan hernieuwing toe zijn. Zo werkt u altijd correct en kostenefficiënt.

SAM-as-a-Service

Binnen de SAM-overeenkomst krijgt u ook toegang tot een SAM-platform met dashboard. Daarin ziet u een heel transparant overzicht van al uw licenties. Voor maximale efficiëntie integreren we uw SAM-as-a-Service dienst met andere Managed Services op het vlak van security en cloud. Door die verantwoordelijkheden uit te besteden aan een gespecialiseerde partner, kunt u zelf focussen op uw eigen kernactiviteiten.

Meer weten over license management?

Dankzij licentiebeheer betaalt u nooit voor ongebruikte licenties. Maak een afspraak met onze IT-experts.

Contacteer ons

Contacteer ons

Benieuwd hoe we uw bedrijf competitiever kunnen maken door IT strategisch in te zetten?
Of hebt u een concrete vraag? We nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.