De vier onmisbare
bouwstenen voor telewerken

De vier onmisbare bouwstenen voor telewerken

Thuiswerken is de ideale oplossing wanneer werknemers om gelijk welke reden niet op kantoor kunnen of hoeven te zijn. Met de juiste voorzieningen en een goede omkadering wordt telewerken voor uw onderneming zelfs een echte troef waarmee u de continuïteit van uw business veilig stelt. Uw medewerkers zijn dan namelijk niet afhankelijk van de kantooromgeving om te kunnen werken, en uw klanten krijgen altijd de beste service.

Voor telewerk zijn wel een aantal vaste ingrediënten nodig: een snel en veilig netwerk, software die draait in de cloud en altijd beschikbaar is op alle soorten toestellen, en apps waarmee uw medewerkers efficiënt mobiel kunnen samenwerken en met elkaar communiceren. De juiste technologie is heel belangrijk om alles niet alleen efficiënt maar ook veilig aan te pakken.

Wilt u uw medewerkers laten thuiswerken? Zorg dan voor deze vier bouwstenen:

1. Productiviteit & digitalisering

Door data centraal te bewaren en beschikbaar te stellen via de cloud, kunnen uw medewerkers sneller informatie vinden en krijgen uw klanten ook sneller antwoord op hun vragen. Informatie blijft up-to-date en er is veel meer interactie tussen collega’s, ook al bevinden ze zich niet op dezelfde locatie. Stel digitale, geautomatiseerde workflows in zodat documenten sneller worden goedgekeurd en projecten efficiënter afgewerkt raken.

Cheops Webinar Wednesdays

Schrijf je vandaag nog in voor onze webinars.

Inschrijven

2. Online communiceren & samenwerken

Integreer al uw communicatiekanalen zodat uw medewerkers via dezelfde gebruikersinterface kunnen telefoneren, chatten en online vergaderen. Ze kunnen dan heel gemakkelijk van het ene naar het andere communicatiekanaal overschakelen, bijvoorbeeld om tijdens een telefoongesprek met een collega ook anderen uit te nodigen voor een videoconference waarbij ze samenwerken aan een document.

3. Intelligente security

Geef uw medewerkers toegang tot hun eigen digitale werkomgeving op basis van hun beveiligde log-in. Zorg er daarbij wel voor dat de beveiliging het gebruiksgemak niet in het gedrang brengt. De beste manier om dat dilemma op te lossen is door enerzijds de centrale infrastructuur heel goed te beveiligen – bijvoorbeeld via een betrouwbare cloud partner – en anderzijds de informatie af te schermen door een toegangscontrole per gebruiker of gebruikersgroep.

4. Mobiliteit & multi-device

Maak gegevens en applicaties op een veilige, gebruiksvriendelijke en goed beheerde manier bereikbaar op elk apparaat en op elk moment. Afhankelijk van hun taken en functie geeft u uw medewerkers andere toestellen. En aangezien werk en privé door elkaar lopen, moeten ze ook hun eigen smartphone veilig kunnen gebruiken om het werk op te volgen terwijl hun persoonlijke gegevens wel privé blijven.

Meer weten over telewerk?

Lees onze vijf tips voor veilig thuiswerken.

Lees blog post

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.