Skype for Business Online
verdwijnt, wat nu?

Skype for Business Online
verdwijnt, wat nu?

Op 31 juli 2021 stopt Microsoft met Skype for Business Online. De tool gaat dan op in Microsoft Teams. U krijgt dus nog even tijd om de overstap te maken. Wat moet u doen en wat kunt u precies verwachten van Teams?

Skype for Business Online verdwijnt eigenlijk niet zomaar en het gaat ook niet om louter een naamswijziging van Skype for Business naar Teams. Door Skype for Business te integreren in Microsoft Teams, krijgt u namelijk meer mogelijkheden. Dat is dus goed nieuws.

Nog beter samenwerken

Microsoft maakt hiermee van Teams zijn centrale hub voor online vergaderingen. Sommige communicatiefuncties – chat, video en audiogesprekken - overlapten met die van Skype for Business, maar Teams biedt daarnaast ook een krachtige zoekfunctie en een pak meer functies voor efficiënt samenwerken en het delen van documenten in één applicatie.

De naam zegt het al: met Teams is het erg eenvoudig om groepjes (of teams) te creëren, onder elkaar te communiceren en samen te werken aan projecten. Dat kan zowel op een pc als op een tablet of smartphone. Het online platform past dan ook perfect in de evolutie naar een Modern Workplace, waar medewerkers hun werktijden en -plaats flexibel mogen invullen. Daarbij zitten in Teams alle communicatiekanalen en apps voor online vergaderen geïntegreerd in één gebruikersinterface, zodat u slimmer kunt samenwerken zonder dat u van applicatie hoeft te wisselen.

Cheops Webinar Wednesdays

Schrijf je vandaag nog in voor onze Webinars.

Inschrijven

Geen extra investeringen

Microsoft Teams is standaard een onderdeel van Microsoft Office 365 en vraagt dus geen aparte investeringen. Grote troef is natuurlijk de perfecte integratie met andere Microsoft software – van Word, Excel en PowerPoint tot SharePoint en Power BI.

Beter vooruitkijken

Geen zorgen dus voor alle Skype for Business Online-fans: de bestaande mogelijkheden gaan helemaal niet verloren maar worden in Teams nog versterkt. Microsoft is alvast overtuigd door het grote succes van Teams, dat dagelijks 13 miljoen gebruikers trekt.

Sinds 1 september 2019 kunnen nieuwe Office 365-klanten niet meer kiezen voor Skype for Business Online maar worden ze automatisch naar Teams geleid. Wie voordien wel al met Skype for Business Online werkte, kan nog nieuwe gebruikers blijven toevoegen tot 31 juli 2021.

De on-premise server-versie van Skype for Business verdwijnt niet in 2021. Skype for Business Server 2019 heeft namelijk ‘extended support’ tot 14 oktober 2025.

Toch is het beter om meteen vooruit te kijken. Uiteindelijk moet iedereen toch overschakelen.

De overstap verzachten

Vergeet als onderneming vooral niet dat elke verandering in werkwijze voldoende begeleiding vergt. Zorg er dus voor dat de eindgebruikers de tijd krijgen om te wennen aan Teams. Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn om te starten met pilootgroepjes voor het hele bedrijf overschakelt.

Voorlopig kunt u overigens Skype for Business Online en Teams naast elkaar gebruiken. Dat maakt de overstap misschien gemakkelijker. Bovendien blijft Skype voor consumenten wel nog bestaan, en liet Microsoft weten dat het begin 2020 mogelijk zal zijn om vanuit Teams te communiceren met Skype for Consumer en omgekeerd. Ook dat is een tegemoetkoming aan de vragen van gebruikers.

Hulp nodig bij de overgang van Skype for Business Online naar Teams? U vindt heel wat informatie via de website van Microsoft. Hebt u zelf niet de nodige technische kennis in huis of moet uw IT-verantwoordelijke zich toeleggen op strategische projecten? Schakel dan een externe IT-expert in.

Hulp nodig bij uw transformatie naar een Modern Workplace?

Krijg snel antwoord op al uw vragen.

Contacteer ons

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.