10 goede redenen
om te kiezen voor een
managed service provider

Uw IT groeit u boven het hoofd, u weet niet meer waarin u het eerst moet investeren en u vreest dat u niet orde bent met de GDPR? Genoeg redenen om uw IT uit te besteden aan een managed service provider (MSP). Voor wie toch nog altijd twijfelt, zetten we hier 10 goede redenen om in zee te gaan met een MSP op een rijtje:

1. Leg meer focus op uw core business

Laat IT over aan specialisten, zo kunt u zich ook zelf toeleggen op uw eigen core business. Dat betekent dat er meer tijd vrijkomt voor de dingen die voor uw onderneming echt belangrijk zijn, zoals een goede klantenservice of de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

Succes bij VAB

Ontdek hoe VAB meer kan focussen op kerntaken dankzij managed services

Lees de case study

2. Neem IT-diensten af tegen een lagere en voorspelbare kostprijs

In plaats van grote periodieke kapitaalinvesteringen in IT-voorzieningen, neemt u via een MSP uw IT-infrastructuur en -beheer af als een dienst. Uw IT-kosten verschuiven dus van Capex naar Opex, zodat u een vast en voorspelbaar bedrag betaalt per maand.

3. Reken steeds op een team met ervaren experts

Uw MSP heeft een team met gedreven en ervaren IT-specialisten in huis die altijd voor u klaarstaan. Zelf hoeft u dus niet te investeren in dure aanwervingen van schaarse IT-profielen en in het up-to-date houden van interne IT-kennis. Via uw MSP krijgt u toegang tot alle expertise wanneer u die nodig hebt en bent u zeker van de continuïteit.

4. Krijg advies op maat over innovatie en groeikansen

IT kan en moet meer zijn dan een basisvoorziening. IT is ook een facilitator en versneller van innovatie en groei in uw onderneming. Ook daarin maakt u best de juiste technologisch-strategische keuzes. Uw MSP helpt u daarbij en geeft advies op maat van uw onderneming.

5. Werk in een omgeving die conform is met privacy- en securityregels

De regelgeving rond privacy en security, zoals de GDPR, is behoorlijk complex. Weet u niet precies hoe het allemaal moet en wat u moet doen om in orde te zijn? In een uitbestede IT-omgeving hoeft u zich daarover geen zorgen te maken. Uw leverancier staat garant voor een goed beveiligde en afgeschermde infrastructuur. Zo blijven indringers, virussen of hackers op afstand en wordt er meteen ingegrepen als er toch iets fout gaat.

6. Geniet van een infrastructuur die altijd up-en-running is

Zonder IT kan uw business niet draaien, zo eenvoudig is dat. Elke uitval heeft een negatieve impact: op de productiviteit van uw medewerkers, op de beschikbaarheid van uw klantenservice, op het imago van uw onderneming en op uw omzet. De gemoedsrust van een optimaal beschikbare IT is dan ook goud waard.

7. Kies voor flexibele schaalbaarheid van uw capaciteit

In plaats van grote budgetten te investeren in eigen IT-capaciteit op de groei, betaalt u aan een MSP alleen voor hetgeen u echt gebruikt. Meer of minder capaciteit nodig? Dan is dat flexibel aan te passen wanneer u maar wilt.

8. Leg uw technische zorgen in ervaren handen

Waarom zou u zich voortdurend zorgen maken over de beschikbaarheid, de beveiliging en de performantie van uw IT-omgeving als u die verantwoordelijkheid aan een externe expert kunt toevertrouwen? De technologie evolueert razendsnel en wordt steeds complexer, zodat het onmogelijk is om alle middelen en mensen in uw eigen onderneming te voorzien.

9. Vertrouw op een Service Level Agreement dat garanties biedt

Sluit met uw MSP een duidelijke SLA die waterdichte garanties biedt over hetgeen moet gebeuren als er problemen zijn: waar beginnen en eindigen de verantwoordelijkheden en hoe snel moeten problemen opgelost zijn? U kunt ook meerdere SLA’s afsluiten voor de verschillende onderdelen van uw IT-infrastructuur. Hoe crucialer, hoe hoger de gegarandeerde uptime. Breekt het angstzweet u al uit bij het woord ‘downtime”? Bedenk dan dat een MSP – dankzij de focus en de schaalvoordelen - veel meer garanties kan bieden over de beschikbaarheid dan u zou kunnen als u alles in eigen beheer houdt.

10. Haal alles uit hybrid cloud

Iedereen is het er over eens dat een hybrid cloudomgeving de beste garantie biedt om een beroep te kunnen doen op extra capaciteit en rekenkracht om technologieën zoals artificiële intelligentie (AI), machine learning, blockchain of internet of things (IoT) te gaan gebruiken wanneer de markt, uw organisatie en uw klanten daar klaar voor zijn. Uw MSP kan u niet alleen helpen bij het opzetten van een dergelijke hybrid cloudomgeving maar ook met het beheer ervan.

Meer weten over onze Managed Services?

Ontdek meer over onze Managed Services.

Meer weten

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.