Case study: VAB bouwt
dienstverlening op proactief
beheerde IT-infrastructuur

We denken bij VAB vooral aan pechbijstand en -verhelping. Vanzelfsprekend moeten de medewerkers van VAB altijd bereikbaar zijn: niemand staat graag te wachten aan de kant van de weg. De alarmcentrale moet dus steeds kunnen rekenen op een uiterst betrouwbare IT-infrastructuur. Ook voor de andere activiteiten van VAB, zoals de rijschool en het diagnosecentrum, is IT onmisbaar.

Zowel particulieren als bedrijven zijn klant bij VAB, en allemaal verwachten ze een feilloze dienstverlening. Daarom besteedde VAB het beheer van het IT-netwerk, firewalls, opslag en wifi uit aan Cheops. Zo kiest VAB voor proactief beheer en een constante monitoring. VAB hoeft zelf niet te investeren in gespecialiseerde kennis, en kan zich toeleggen op klantenservice, interne ondersteuning en IT-projecten.

Focus op kerntaken dankzij managed services

“De keuze voor extern beheerde IT-diensten was de juiste beslissing voor VAB: het maturiteitsniveau van onze IT is duidelijk gestegen”, besluit Dirk Schellinck. “Dit is dus zeker niet het eindpunt. We gaan nu elk jaar opnieuw evalueren wat we verder nog kunnen uitbesteden. Zo gaan we een vijftal servers bij Cheops onderbrengen, ook weer omdat we zien dat Cheops de specifieke expertise en gespecialiseerde tools heeft om ze proactief te beheren en downtime te voorkomen. Op die servers draait onder meer de applicatie waarmee onze alarmcentrale werkt, het gaat dus om kritieke systemen. Wij zien dit project in fases en plannen telkens na een positieve evaluatie mogelijk nog meer uit te besteden zodat wij ons op onze kerntaken kunnen focussen.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe VAB gebruikt maakt van Managed Services

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.