Financiering

Haal alles uit uw IT budget.

Financiering

Haal alles uit uw IT budget.

Eigen IT-infrastructuur neemt vaak een grote hap uit het bedrijfsbudget. Door in IT geen kapitaal te investeren maar het onder te brengen bij de operationele kosten, creëer je als onderneming dus heel wat financiële ademruimte. Dat kan bijvoorbeeld door te werken via de cloud maar ook door gebruik te maken van financiële oplossingen waardoor uw cashflow verbetert.

Werkt u via de cloud, dan kent u de voordelen van een flexibele IT-aanpak waarbij u betaalt voor hetgeen u verbruikt via een cloud partner, in plaats van op voorhand kapitaal te investeren in een eigen IT-infrastructuur op de groei.

Verbeter de financiële ratio’s van uw bedrijf

Voor bedrijven met een IT-infrastructuur in het eigen datacenter, kan IT-leasing een aantrekkelijke formule zijn. Een belangrijk voordeel van leasing is dat uw financiële middelen optimaal beschikbaar blijven voor uw kernactiviteiten. IT-uitgaven worden gelijkmatig in de tijd gespreid, zodat u geen piekinvesteringen hoeft te doen. Tot slot staat uw IT-infrastructuur ook ‘off-balance’, waardoor de financiële ratio’s van uw bedrijf verbeteren.

Uw geïnvesteerd kapitaal vrijmaken

Hebt u recent nog geïnvesteerd in uw eigen IT-infrastructuur maar wilt u een oplossing om dat kapitaal vrij te maken? Dan is het een goed idee om een ‘sale & lease back’-overeenkomst te sluiten. U verkoopt dan uw hardware en software en huurt het meteen weer. Een andere optie is ‘sale & rent back’, waarbij u naast hardware en software ook bepaalde IT-diensten kunt onderbrengen in het huurcontract.

Blijven investeren in innovatie

Het resultaat van dergelijke financiële operaties is hoe dan ook dat de cashflow van uw bedrijf verbetert. Bovendien beschikt u altijd over de nieuwste IT-infrastructuur en technologieën. U kunt de vrijgekomen cashflow ook gebruiken om te investeren in nieuwe IT-projecten. Zo blijft u innoveren en verhoogt u de weerbaarheid van uw onderneming.

Strategische IT-projecten

Uit de Midmarket Survey van Cheops blijkt dat Belgische middelgrote bedrijven digitalisering vooral beschouwen als een manier om kosten te besparen. Nochtans is het ook belangrijk om altijd mee te evolueren met de nieuwste technologieën. Onze financiële oplossingen zorgen er voor dat u niet langer hoeft te kiezen tussen beide. U kan uw IT-projecten versnellen zodra daar behoefte aan is en niet pas op het moment dat uw budget dat toelaat.

Meer weten over onze financiële oplossingen?

We nemen snel contact met u op.

Contacteer ons

Contacteer ons

Benieuwd hoe we uw bedrijf competitiever kunnen maken door IT strategisch in te zetten?
Of hebt u een concrete vraag? We nemen snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.