De voordelen van
colocation in de cloud

De voordelen van
colocation in de cloud

Wat is colocation en wat is het verschil met een shared omgeving? Wat zijn naast colocation de andere mogelijkheden op het vlak van cloudinfrastructuur? We verduidelijken voor u de verschillende opties.

Bij colocation (of colocatie, in het Nederlands) gebruikt u een eigen serveromgeving in een extern datacenter. Door uw eigen servers onder te brengen in een state-of-the art cloudinfrastructuur, bent u zeker van een betrouwbare verbinding, maximale beveiliging en de hoogste beschikbaarheid. Dat niveau van beveiliging, prestaties en redundantie kunt u onmogelijk zelf voorzien binnen uw bedrijf.

U hebt nog eigen servers in uw bedrijf staan maar u wenst de voordelen van een extern datacenter? Of hebt u bepaalde workloads die heel specifiek zijn en hierdoor niet kunnen migreren naar de public cloud? Dan kunt u die hardware simpelweg verhuizen naar de Cheops Cloud. Zo gaat uw investering niet verloren en hoeft u zelf geen datacenter meer te onderhouden.

U krijgt op afstand toegang tot uw eigen omgeving zodat u zelf nog bepaalde beheertaken kunt uitvoeren. Cheops geeft u bovendien de extra zekerheid van proactief beheer, continue monitoring, optimalisering en rapportering.

Dedicated cloudinfrastructuur

Bij colocation beschikt u over een ‘dedicated’ serveromgeving: een omgeving die alleen door u wordt gebruikt. Daarbij is alles volledig afgestemd op uw bedrijfsnoden. U hebt bovendien maximale controle over uw data. Wilt u die extra zekerheid? Dan is een dedicated cloudinfrastructuur een goed idee.

Het is een keuze die ook doe-het-zelfketen Hubo maakte: hun cruciale applicaties draaien in een speciaal voor hen gebouwde serveromgeving. Cheops beheert die dedicated infrastructuur volgens de standaarden, vereisten en differentiaties van de Cheops Cloud. Hubo heeft hiermee de zekerheid van een afgeschermde cloudomgeving op maat, met tegelijk de flexibiliteit om groei flexibel op te vangen.

Meer weten over onze cloudoplossingen?

Maak een afspraak met een van onze IT-experts

Maak een afspraak

Een shared omgeving

Geen dedicated omgeving nodig? Dan kunt u ook opteren voor een ‘shared’ omgeving waarbij u de serverinfrastructuur deelt met andere gebruikers. In principe is dat de standaardaanpak bij een cloudomgeving. U maakt gebruik van een gemeenschappelijke infrastructuur maar uiteraard beschikt u wel over uw eigen, veilige softwareomgeving. Het gaat bij zo’n gedeelde omgeving in de eerste plaats om het optimaal en flexibel gebruiken van capaciteit en computerkracht.

De zekerheid van een extern datacenter

Gelijk welke keuze u maakt, u hebt dus in ieder geval de voordelen van een extern datacenter. Zo is er de perfect beveiligde locatie met gegarandeerde stroomvoorziening, inbraakbeveiliging, water- en branddetectie en klimaatregeling. Even belangrijk voor een cloudomgeving is de extra snelle verbinding. Bij Cheops is het datacenter niet alleen intern ontdubbeld maar ook gekoppeld aan een tweede datacenter op een andere locatie, dat alles overneemt in geval van nood. Uw bedrijfscontinuïteit is dus verzekerd.

Meer weten?

Ontdek wat cloud voor u kan betekenen

Ontdek de voordelen

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.