Case study: Hubo kiest
voor zekerheid en flexibiliteit
met de Cheops Cloud

Voor doe-het-zelfketen Hubo is een altijd beschikbare IT-omgeving steeds belangrijker om de business flexibel te ondersteunen. Daarom besliste de onderneming om hun servers onder te brengen in het datacenter en cloud van Cheops. Op die manier kan Hubo rekenen op een maximale bedrijfscontinuïteit en groeimogelijkheden.

Hubo heeft zelf nog een datacenter op de hoofdvestiging in Wommelgem, maar dat was te klein geworden. Toen een uitbreiding nodig was om de groei van haar activiteiten op te vangen, drong een strategische beslissing zich op. “We waren al een aantal jaar volop aan het inzetten op onze IT, onder meer met de implementatie van een nieuw ERP-pakket en het linken van applicaties”, vertelt Stefan Draulans, ICT Manager bij Hubo België. “Dat maakt de hele IT-omgeving nog meer kritiek: als er iets fout gaat, heeft dat verregaande gevolgen op de Hubo-winkels. Zo moeten de kassatoepassing en de betaalsystemen altijd beschikbaar zijn. Tegelijk moeten we als IT-afdeling flexibel blijven inspelen op de vragen van de business.”

Bekijk de video testimonial

Powered by       

Externe expertise

De keuze voor Cheops als Managed Service Provider lag deels voor de hand maar toch ging Hubo bij die beslissing niet over één nacht ijs. “We werken al meer dan tien jaar samen met Cheops als IT-partner, maar we hebben meerdere partijen aangesproken om een plan voor ons datacenter uit te werken”, zegt Jan Van Regenmortel, Senior System Administrator bij Hubo. “Cheops gaf de beste antwoorden op onze vragen. Cheops heeft geholpen onze visie rond hybrid cloud uit te werken en tijdens het hele project ondersteuning geboden met hun technische expertise. De specialisten van Cheops beschikken over alle mogelijke IT-certificaten en hun kennis is altijd up-to-date.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Hubo voorsprong neemt met co-locatie in de Cheops Cloud

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.