De drie succesfactoren
van een goede servicedesk

De drie succesfactoren
van een goede servicedesk

Zonder IT kunnen uw medewerkers niet productief zijn. Problemen zoals een traag netwerk en data of applicaties die niet bereikbaar zijn, leiden vooral tot grote frustraties en een minder goede klantenservice. Dat alles kunt u vermijden door uw IT-gebruikers te ondersteunen via een performante servicedesk die uw onderneming een competitief voordeel levert, of u uw servicedesk nu uitbesteedt of niet.

Door IT-problemen snel op te lossen en vergelijkbare incidenten te vermijden, verhoogt de continuïteit en bespaart u kosten. Voor een extra efficiënte en flexibele servicedesk kunt u terecht bij een Managed Service Provider (MSP). Die neemt voor u het beheer en de optimalisatie in handen en zorgt voor de ideale balans tussen mensen, processen en monitoringtools waarmee proactief problemen worden voorkomen. Het zijn ook de belangrijkste factoren die van uw servicedesk een echte troef maken:

1. De juiste expertise op de juiste plaats

Via een MSP krijgt u veel makkelijker toegang tot de juiste expertise op het juiste moment. Uw MSP slaagt er namelijk in voortdurend gemotiveerde medewerkers aan te trekken, aan te werven en te behouden, omdat ze ook de kans krijgen om door te groeien. Met de juiste mensen op de juiste plaats, en met kennis en soft skills die voortdurend op peil worden gehouden, tilt u uw IT-servicedesk naar een hoger niveau.

2. Processen permanent verbeteren

Door de werking en kwaliteit van de services permanent te evalueren en bij te sturen, boekt u meetbaar betere resultaten, verhoogt de continuïteit en drukt u kosten. Uw MSP kan uw IT-servicedesk voortdurend evalueren op basis van Key Performance Indicators (KPI’s) die u vooraf bepaalt. De KPI’s kunnen bijvoorbeeld gaan om de oplossingsgraad van de incidenten, de tevredenheid van klanten en medewerkers of de kost per ticket. In de rapportering ziet u zwart op wit waar u efficiëntiewinst boekt.

3. Tools voor meer efficiëntie

Automatisering en krachtige tools helpen om uw IT-servicedesk nog beter te beheren, efficiënt te laten functioneren en om IT-incidenten altijd volgens de juiste prioriteit op te volgen. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld interne eerstelijnsondersteuning te combineren met tweedelijnsondersteuning via een externe helpdesk. Zo legt u uw eigen expertise naast de expertise van uw MSP en kunt u de (kosten)efficiëntie nog meer verhogen.

Waarom uw servicedesk uitbesteden?

De ondersteuning van uw eindgebruikers is eenvoudig uit te besteden en levert ook heel wat duidelijke, meetbare voordelen voor uw organisatie. Uw eindgebruikers werken namelijk productiever en efficiënter wanneer ze minder worden gehinderd door IT-problemen. Die worden zoveel mogelijk proactief ofwel zo snel mogelijk opgelost. Zo kunnen uw medewerkers op hun beurt een betere service geven aan uw klanten. Twee vliegen in één klap dus: tevreden werknemers en tevreden klanten. In combinatie met een verbeterde continuïteit haalt u een mooie kostenbesparing.

Wellicht kunt u zelf niet intern instaan voor een permanent beschikbare servicedesk. Een MSP geeft wel die zekerheid en investeert voor u in de juiste mensen en up-to-date technologie zodat u altijd kunt rekenen op een servicedesk op hoog niveau. Bovendien kan uw uitbestede servicedesk flexibel meegroeien wanneer dat nodig is.

Lineas Case Study

Ontdek hoe Lineas meer ruimte voor innovatie creëerde door hun IT-servicedesk uit te besteden.

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.