Wat u moet onthouden
van Microsoft Inspire 2019

Door Thomas Collier

 

Wat u moet onthouden
van Microsoft Inspire 2019

Tijdens Microsoft Inspire, een jaarlijkse partnerconferentie georganiseerd door Microsoft Corporation die plaats vond in het Mandalay Bay Convention Center in Las Vegas,  werden diverse nieuwsaankondigingen gedaan. We zetten de belangrijkste voor u op een rij.

Microsoft Teams

Voor het eerst heeft Microsoft data vrijgegeven met betrekking tot het aantal dagelijkse gebruikers van Microsoft Teams. Daaruit blijkt dat het concurrent Slack heeft voorbijgestoken in minder dan twee jaar tijd en zo één van de grootste collaboratieplatformen geworden is.

Verschillende nieuwe functionaliteiten werden op Microsoft Inspire aangekondigd waaruit we kunnen opmaken dat Microsoft Teams dé centrale service aan het worden is binnen Office 365. Zo zal het recent uitgerolde Microsoft Kaizala – te vergelijken met WhatsApp maar dan voor bedrijfsdoeleinden – bijvoorbeeld geïntegreerd worden binnen Microsoft Teams.

Daarnaast zien we dat Microsoft in het algemeen haar business applicaties volop aan het verbeteren is voor de eindgebruiker door middel van PowerApps, Forms en Power BI.

Drie key takeaways door Kenny Dierickx, Operations Director

Azure

Er kan geen conferentie van Microsoft voorbijgaan of er wordt een zee van nieuwe functionaliteiten aangekondigd voor het Azure platform. Deze keer is het niet anders. Met het momentum van Windows Server 2008 en SQL Server 2008 die niet langer worden ondersteund, is voor Microsoft nu het moment aangebroken om deze workloads te migreren naar Azure. Door middel van het nieuwe Azure Migration Program (AMP) wordt dit gemakkelijker dan ooit gemaakt.

Klanten die beslissen om te migreren naar Azure, kunnen profiteren van 3 extra jaren kritieke en belangrijke beveiligingsupdates zonder extra kosten en modernisering. Klanten die kiezen voor andere omgevingen dan Azure, worden aangeraden een upgrade uit te voeren naar de nieuwste versie voor de deadline van begin volgend jaar. Klanten die de deadline voor het einde van de ondersteuning niet halen, kunnen uitgebreide beveiligingsupdates kopen om de serverworkloads te beveiligen totdat ze worden bijgewerkt.

Wie Azure zegt, weet ook ondertussen dat het op een Microsoft conferentie niet lang duurt vooraleer ook het woord “artificiële intelligentie” (AI) valt. Dit is dan ook één van de domeinen waarin bedrijven meestal niet slagen om op eigen kracht toepassingen in te gaan ontwikkelen of gebruiken. Het Azure AI Accelerate Program brengt daar verandering in en zorgt ervoor dat klanten geholpen kunnen worden met het activeren van hun data voor AI doeleinden.

Microsoft Security

Een kleine tien jaar geleden werd je uitgelachen als je Microsoft en Security in één zin uitsprak. Tien jaar later is Microsoft erin geslaagd om een grote securityspeler te worden, misschien wel één van de grootste. Op de conferentie ging dan ook de nodige aandacht naar security en in het bijzonder naar Azure Sentinel – het eerste Security Information and Event Management (SIEM) platform van Microsoft in de cloud met ingebouwde AI voor het snel analyseren van grote gegevensvolumes uit de hele organisatie.

Hiermee gaat Microsoft de strijd aan met Splunk en QRadar, de referenties op de markt voor SIEM oplossingen. Binnen Azure Sentinel is het mogelijk om alle incidenten en events die in alle security lagen voorkomen te centraliseren en te analyseren op threats. Azure Sentinel zal de events correleren, analyseren en automated-response of mitigation uitvoeren.

Microsoft Hololens

Zoals de naam laat uitschijnen is Microsoft Inspire ook en vooral een conferentie die moet inspireren. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hologram die iemand transformeert in een digitale versie van zichzelf maar dan eentje die Japans begint te spreken alsof het haar moedertaal was? Ik verzin het niet.

Bekijk zeker het filmpje eens.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.