Windows Virtual Desktop:
de voordelen van Microsoft 365
via de cloud

Windows Virtual Desktop: de voordelen van Microsoft 365 via de cloud

Met Windows Virtual Desktop kunt u uw eindgebruikers een uniforme virtuele desktopervaring bieden die toegankelijk is vanop eender welk toestel. Het is een ideale oplossing voor middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar een veilige en flexibele desktopomgeving via de cloud. We zetten hieronder de grootste voordelen op een rij.

Geen eigen infrastructuur nodig

Windows Virtual Desktop is een cloudservice die wordt geleverd door Microsoft vanuit de Azure datacenters. U hoeft dus zelf niet te investeren in IT-infrastructuur. Via Microsoft kunt u rekenen op een onderliggende infrastructuur die uiterst krachtig is, betrouwbaar, altijd up-to-date en dus geschikt voor elke nieuwe softwareversie.

Modern Workplace eBook

een customer centricity zonder employee centricity.

Download eBook

Perfecte integratie met Microsoft 365

Windows Virtual Desktop is geoptimaliseerd voor Microsoft 365. Daardoor krijgt de eindgebruiker via de cloud toegang tot zijn of haar vertrouwde Windows-omgeving. Vroeger waren via Remote Services niet alle mogelijkheden beschikbaar, maar met Windows Virtual Desktop zijn er helemaal geen beperkingen meer. En aangezien het platform draait op Azure, zijn er geen problemen met snelheid en connectiviteit.

Een open en flexibele desktopomgeving

Het virtuele desktopplatform van Microsoft is als cloudomgeving zeer flexibel aan te passen aan groei of krimp. Daarom is het sowieso een zeer toekomstgericht platform. Bovendien zit u nooit met overbodige capaciteit aangezien u betaalt volgens een ‘pay-as-you-use’ aanpak en niet per gebruiker.

Multiplatform toegang voor Windows, Linux en Mac

Microsoft-technologie stond vroeger niet open voor andere platformen, maar met Windows Virtual Desktop is dat wel het geval. Het is bijvoorbeeld perfect te combineren met toestellen die draaien op Linux en Mac. Elk toestel kan via een standaardbrowser de volledige virtuele desktopomgeving openen zonder dat daarvoor extra configuratie nodig is.

Efficiënt centraal te beheren

De softwarekant van Windows Virtual Desktop is heel gebruiksvriendelijk centraal te beheren. Besteedt u het technische en operationele beheer liever uit, dan kunt u daarvoor terecht bij een gespecialiseerde partner als Cheops. Wij zorgen voor een geoptimaliseerde omgeving in functie van uw gebruik.

Ingebouwde security en compliancy

Een van de grote troeven van Windows Virtual Desktop is de ‘security by design’. Dankzij de integratie met Microsoft 365 beschikt de omgeving over belangrijke beveiligingsfuncties zoals multifactor authenticatie, ‘conditional access’ – waarbij er bijvoorbeeld een extra security check gebeurt afhankelijk van de locatie – en rolgebaseerde toegangscontrole. Bovendien wordt Azure, waarop Windows Virtual Desktop draait, de klok rond door de security experts van Microsoft gemonitord.

Gratis Windows 7 beveiligingsupdates

Windows Virtual Desktop is bestemd voor multisessie-toegang tot Windows 10. Heeft uw bedrijf bijvoorbeeld nog een of meerdere legacy-toepassingen draaien in Windows 7, dan kunnen de gebruikers daarvoor via hun virtuele desktop single session-toegang krijgen. Microsoft ondersteunt dit en zorgt voor gratis security updates.

Herbekijk de webinar

Zoekt u nog meer technische details over de mogelijkheden van Windows Virtual Desktop?

Bekijk de webinar

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.