Het carrièrepad bij Cheops: voortdurende groei

Het carrièrepad bij Cheops: voortdurende groei

Cheops is een excellente carrièrekeuze, en wel om meer dan één reden. Bij Cheops kom je terecht in een community van gedreven en betrokken mensen. Ben je iemand die geen uitdaging uit de weg gaat en hou je ervan om uit je comfortzone te treden? Dan ben je bij Cheops aan het juiste adres.

Benieuwd hoe je carrièrepad bij Cheops eruitziet? We gidsen je graag door onze Employee Journey, die bestaat uit 5 essentiële stappen.

Employee Journey Cheops

1. Onboard

Wij ontvangen nieuwe medewerkers met open armen en willen hen vanaf de eerste dag welkom laten voelen bij Cheops. Tijdens de onboarding krijgen ze alle nodige kennis en tools aangereikt om van hun carrière bij Cheops een succesverhaal te maken.  

Bij Cheops hechten we niet alleen belang aan de functiegerichte competenties, maar kijken we ook naar de persoonlijke match en cultuurfit. We vinden de persoonlijkheid van medewerkers en of ze het ‘Cheops DNA’ bezitten nét zo belangrijk. Iemand met het Cheops DNA is gedreven, betrouwbaar, communicatief, heeft goesting, is pragmatisch & flexibel. We werven graag mensen aan die onze mindset delen en deel kunnen uitmaken van onze Talent Factory. 

We geloven dat een succesvolle loopbaan begint met een sterke start. Daarom hebben we een uitgebreid onboardingproces dat bestaat uit drie stappen: de pre-onboarding, de onboardingdag en een welkomstsessie samen met andere nieuwe collega’s. Deze benadering zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk goed kunnen gedijen. Het biedt onze nieuwe medewerkers de nodige tools, informatie en ondersteuning om snel hun plek te vinden bij Cheops en succesvol te zijn. 


Hoe verloopt dit precies?
 • Pre-onboarding

Het is bijna zover, je eerste werkdag bij Cheops komt steeds dichterbij! Een week voor je officiële start ontvang je van ons een e-mail met alle praktische informatie over wat je op deze dag mag verwachten. Zo krijg je onder andere meer uitleg over waar je je mag parkeren en aanmelden en ontvang je een overzicht met wat er op de planning staat op je eerste dag. We weten hoe belangrijk deze dag is in het opbouwen van een sterke basis. Daarom willen we ervoor zorgen dat je vanaf het allereerste moment volledig op je gemak bent.  Door je een week op voorhand deze informatie te bezorgen, willen we je de kans geven om jezelf voor te bereiden, eventuele vragen te stellen en een idee te vormen over wat je kunt verwachten. Hierbij draait het om het creëren van een gevoel van vertrouwen en geruststelling, zodat je je vanaf het begin kan focussen op wat echt belangrijk is: je nieuwe rol binnen Cheops en je bijdrage aan ons team.

 • Onboardingdag

Tijdens de onboardingdag word je verwelkomd door ons HR-team en ontvang je een gedetailleerde uitleg over zowel ons HR-beleid als ons IT- en wagenbeleid. Vervolgens krijg je een uitgebreide rondleiding door het bedrijf en de gelegenheid om kennis te maken met je nieuwe collega's. Hierna volgt er een pauze en geniet je van een gezellige lunch met je leidinggevende. Je ontvangt ook een uitgebreid onboardingplan om je vlot in te werken en vertrouwd te raken met je nieuwe rol en collega’s. Bovendien krijg je op deze dag ook je laptop, Cheops-rugzak en de sleutels van je Cheops-wagen, zodat je helemaal klaar bent om aan je nieuwe avontuur te beginnen.

 • Welkomstsessie

Enkele weken na je eerste werkdag heten we je van harte welkom op onze 'Welcome @ Cheops'-sessie, waar je samen met andere nieuwe collega's bijeenkomt in het prachtige Cheops-auditorium. Tijdens deze sessie behandelen we enkele belangrijke onderwerpen, waaronder onze Cheops-waarden, onze strategie en branding, de Cheops Academy, de Cheops Raad, het Event Team en meer. Verder luisteren we graag naar jouw eerste ervaringen en bieden we aanvullende informatie om je te ondersteunen in het begin van je carrière bij Cheops.  Aan het einde van de presentatie organiseren we een korte 'speeddate'-sessie, waarbij je de kans krijgt om meer te weten te komen over Cheops van enkele managers. Hier word je opgedeeld in enkele groepjes en ga je in gesprek met hen. Zij zullen dieper ingaan op de werking van de verschillende afdelingen binnen Cheops, hoe deze met elkaar samenwerken en wat onze diensten en klanten inhouden.  Het inzicht dat je opdoet tijdens deze sessie is van groot belang en draagt bij aan een vlotte start bij Cheops. Deze sessie geeft je namelijk een dieper begrip van onze bedrijfscultuur, offering, portfolio en structuur. 

2. Engage

We stimuleren een sterke verbinding tussen medewerkers en ons bedrijf door middel van open communicatie, evenementen, communities en onze Cheops Raad.  

Bij Cheops kom je terecht in een community van gedreven en betrokken mensen. Ook al werken we vanuit verschillende locaties, je kan steeds terugvallen op je collega’s. We nemen de tijd om samen successen te vieren. 

We geloven in het creëren van een hechte band tussen onze medewerkers en de organisatie. Daarom moedigen we open communicatie aan op alle niveaus. Zo wordt bij ons iedereen gehoord, ongeacht hun positie of functie. Transparante communicatie is belangrijk voor ons en daarom vinden er vanuit de directie jaarlijks ook 4 quarterly business updates plaats. Hierbij krijgen alle medewerkers de laatste informatie mee met betrekking tot recente veranderingen en strategische updates. 

Een gezonde work-life balance is uiteraard niet meer weg te denken. Bij Cheops zorgen we daarom voor een goede mix tussen werk en plezier. Tijdens onze community events koppelen we het nuttige aan het aangename en willen we onze medewerkers niet alleen samenbrengen, maar ook inspireren met boeiende sprekers die een sessie brengen rond actuele topics.  

Het Cheops Event Team organiseert daarbovenop jaarlijks tal van evenementen. Dit team bestaat uit enthousiaste medewerkers die hun schouders onder een aantal interne evenementen zetten zoals de ‘wereldberoemde’ Cheops quiz, Summer Drinks, Comedy Nights, Cheops at the movies, Board Game Nights en nog veel meer om onze medewerkers samen te brengen en elkaar op een andere manier te leren kennen.  Heb je vragen, feedback of onderwerpen die je graag wilt aankaarten? Dan kan je steeds terecht bij de Cheops Raad. De Cheops Raad bestaat uit werknemers die namens de medewerkers overleg voeren met de directie over het ondernemingsbeleid en de personeelsbelangen. 

In lijn met onze inzet voor een positieve werkomgeving delen we met trots dat Cheops erkend is als een 'Great Place to Work'. Deze award benadrukt onze inzet voor een werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en kunnen groeien. Het programma evalueert bedrijven op verschillende criteria, waaronder tevredenheid van medewerkers, leiderschap en de mate van fierheid die werknemers voelen over hun werk. De resultaten worden verkregen via een uitgebreide enquête onder onze medewerkers. We gaan vervolgens ook aan de slag met de feedback om zo onze werkomgeving continue te kunnen blijven verbeteren. Deze award getuigt van onze voortdurende inspanningen om Cheops niet alleen een geweldige werkplek te maken, maar ook een plek waar iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt.  

Wil je ook aan de slag bij een Great Place To Work?

Check de vacatures bij Cheops!

Bekijk vacatures

Kortom, bij Cheops gaat het niet alleen om werk, het gaat ook om het opbouwen van een gemeenschap. We geloven dat wanneer medewerkers zich gewaardeerd en betrokken voelen en de kans krijgen om zichzelf te zijn, ze optimaal kunnen bijdragen aan het succes van Cheops. Net zoals Cheops kan bijdragen aan het succes en evolutie van elke medewerker, een echte win-win!

3. Develop

Faciliteren van groei, opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers door middel van persoonlijke begeleiding, de Cheops Academy en regelmatige performance en growth cycles.  

We zijn een bedrijf dat groei & succes nastreeft. Geleid door een heldere toekomstvisie, leggen we de lat hoog voor onszelf en verleggen we continu onze grenzen. Onze ambities gaan hand in hand met opportuniteiten waar je je tanden in kan zetten.  

Ontwikkeling en groei staan centraal in onze Employee Journey. Ons credo is niet voor niets “Let’s talk ambition. Daarom streven we ernaar om onze medewerkers een stimulerende omgeving te bieden waarin ze kunnen groeien en hun kennis en talenten kunnen blijven ontwikkelen. We ondersteunen dit proces door middel van persoonlijke begeleiding, toegang tot de Cheops Academy en regelmatige individuele opvolging van het loopbaantraject, ook wel onze performance en growth cycles genoemd.  

Met onze Cheops Academy bieden we al onze medewerkers de kans om interessante opleidingen te volgen om hun talenten verder te ontwikkelen, certificaten te behalen en zo hun eigen carrière vorm te geven. Hierbij zetten we in op diverse media en leermiddelen, gaande van e-learning platformen zoals LinkedIn Learning en online trainingen tot klassikale inhouse groepsopleidingen en externe trainingen.  

Via ons performance en growth proces brengen we jouw verantwoordelijkheden, competenties en vaardigheden in kaart. Deze worden periodiek besproken met je Talent Manager met speciale aandacht voor jouw persoonlijk ontwikkelingsplan en ambities. Onze Talent Managers volgen medewerkers nauwlettend op en begrijpen hun projecten en opleidingsbehoeften. Tijdens de performance & growth gesprekken krijg je de kans om je doelstellingen vast te leggen samen met je Talent Manager. Ze zijn er om je te ondersteunen, te begeleiden en te zorgen dat je kunt groeien in je rol.  

4. Progress

Onze medewerkers hun carrière vorm laten geven door middel van talent management, carrièreontwikkelingspaden en persoonlijke ontwikkelings- en verbeterplannen. 

De Progress-stap ligt in het verlengde van de Develop-stap in de Employee Journey.  

Hier kijken we meer op lange termijn en hoe jij binnen de organisatie verder kan groeien. “Wat zijn je ambities en hoe kunnen we je helpen om deze waar te maken? Hoe kunnen wij jou ondersteunen om je doelen te bereiken?” Deze vragen vormen het hart van de gesprekken met je Talent Manager. Deze gesprekken zijn niet slechts formele evaluaties; het zijn open dialogen waarin we samen jouw groeipotentieel verkennen. 

Een van de hulpmiddelen die Talent Managers hierbij gebruiken, zijn onze 'metromaps'. Deze tonen de verschillende routes die je kunt nemen om door te groeien en te blijven evolueren op je carrièrepad en expertise op te bouwen.  Of hoe je makkelijk van ‘metrolijn’ kan overstappen om een andere functie of expertise aan te leren. Deze metromaps fungeren als leidraad, zodat je duidelijk kunt zien welke stappen je kunt nemen en welke vaardigheden je kunt ontwikkelen om je gewenste doel of eindstation te bereiken.  

Onze Talent Managers spelen een cruciale rol in dit proces. Ze bieden coaching waardoor medewerkers niet alleen hun professionele vaardigheden ontwikkelen, maar ook hun persoonlijke groei stimuleren. Ze kijken naar lange-termijndoelen en helpen je om binnen de organisatie te groeien. Onze Talent Managers matchen ook ambitie met evolutie en eventuele projectnoden. Zo is het mogelijk om in te zetten op interne mobiliteit tussen verschillende afdelingen.  

Daarnaast is Cheops een groeibedrijf. Onze ambitie om te groeien is serieus, en dat betekent dat er een overvloed aan mogelijkheden is voor onze medewerkers om met ons mee te groeien. Of je nu aan het begin van je carrière staat en wilt bijleren, of een doorgewinterde professional bent die naar nieuwe uitdagingen zoekt, bij ons zijn de kansen eindeloos en we willen je hier graag in ondersteunen. Onze Employee Journey gaat verder dan het ontwikkelen van vaardigheden; het is een investering in jouw groei en succes bij Cheops.  

5. Volgende stap

Bij Cheops streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin je kan groeien en waarin elke medewerker een oprechte voldoening vindt in de huidige rol. We begrijpen echter ook dat interesses evolueren en dat carrièrepaden veranderen. Als je ooit het gevoel hebt dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging binnen Cheops, staan de deuren voor een interne verandering altijd open. Zelfs als je ervoor kiest om een nieuwe uitdaging aan te gaan buiten Cheops, willen we benadrukken dat je een gewaardeerde alumnus zult blijven.  

 • Nieuwe Cheops uitdaging: Bij Cheops heb je de mogelijkheid om zowel lateraal als verticaal te groeien. Je kunt een rol aannemen met meer verantwoordelijkheden of zelfs een compleet nieuwe functie verkennen. Jouw expertise neem je mee, maar je zult deze in een nieuwe context toepassen. Bij Cheops krijg je kansen om je vaardigheden verder te ontwikkelen, of het nu gaat om het aannemen van meer verantwoordelijkheden in je huidige functie of om een totaal andere rol. Indien je ervoor kiest om een nieuwe rol aan te nemen, bieden we je dezelfde ondersteuning die je gewend bent, zoals beschreven in de Develop-stap in onze Employee Journey.
   
 • Cheops Alumnus: Als je besluit om Cheops te verlaten, doen we dat niet zonder een warm afscheid. We willen graag de deur openhouden voor jou om op een later moment in je carrière terug te keren. Bij Cheops is er altijd een plek voor onze getalenteerde alumni. Bovendien moedigen we je aan om nieuwe talenten aan te dragen, zelfs nadat je ons bedrijf hebt verlaten. We hopen dat je met een positief gevoel terugkijkt naar je carrière bij ons, en dat je ons zou aanbevelen als werkgever aan anderen.  

 

Klaar voor een nieuwe uitdaging bij Cheops?

Ontdek onze openstaande vacatures!

Bekijk vacatures

Cheops Carrièrepad

 • 1. Onboard - voor een vlotte start
 • 2. Engage - voor een werkomgeving waar je je goed voelt
 • 3. Develop - voor continue groei 
 • 4. Progress - voor professionele vooruitgang 
 • 5. Volgende Stap - voor het omarmen van nieuwe uitdagingen.  

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.