Einde ondersteuning
Windows Server 2008:
dringend tijd voor actie

Einde ondersteuning
Windows Server 2008:
dringend tijd voor actie

Voor bedrijven die nu nog werken met Windows Server 2008 is het vijf voor twaalf. Vanaf 14 januari 2020 wordt dit besturingssysteem niet meer door Microsoft ondersteund. Dat wil zeggen: geen beveiligingsupdates meer, zodat u een groot risico loopt op malware en andere problemen.

Het was al lang op voorhand aangekondigd maar nu is het echt bijna zo ver: Windows Server 2008 krijgt begin volgend jaar geen support meer van Microsoft. De technologie blijft wel functioneren maar uw onderneming is niet langer beschermd tegen virussen en hackers. Er komen namelijk geen updates en patches meer die uw data beschermen tegen nieuwe malware en zwakke plekken.

On-premise of in de cloud

Niets ondernemen en hopen dat het wel zal meevallen? Dat is geen optie. Cheops kan u op drie manieren helpen om uw IT-security op peil te houden. Ten eerste kunt u kiezen voor een upgrade naar Windows Server 2019 on-premise of in de Cheops Cloud. Daarnaast kunt u ook migreren naar Azure, waar Microsoft nog drie jaar beveiligingsupdates garandeert.

Ondersteuning op maat

U twijfelt tussen die verschillende scenario’s? Vraag hulp aan een IT-specialist die u kan begeleiden bij uw migratie en IT-beheer. Bij Cheops kunt u snel terecht voor ondersteuning op maat van uw bedrijfsnoden. Samen bekijken we de opties in functie van uw huidige situatie. Vervolgens kunnen we de meest geschikte opstelling ontwerpen, uitvoeren en ook voor u beheren.

Inzetten op innovatie en groei

Belangrijk voor u is dat we niet noodzakelijk al uw apps en workloads op dezelfde manier aanpakken. Per workload analyseren we telkens wat de beste keuze is. Zo kunnen we u helpen met de upgrade of migratie naar de nieuwe versie zowel on-premise, in de Cheops Cloud als in Azure. Kiest u er ook voor om het beheer van die hele hybrid cloud uit te besteden, dan levert dat uw onderneming complete gemoedsrust. Bovendien krijgt u meer ademruimte en flexibiliteit om in te zetten voor innovatie en de groei van uw business.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.