De vier eigenschappen
van een Modern Workplace

Elke dag de ochtendfiles, van 9 tot 5 op kantoor en daarna weer de avondfile doorworstelen: dat is niet meer van deze tijd. Werknemers, en zeker de generatie millennials, verwachten in hun job de flexibiliteit om hun werkuren en werkplek voor een stuk zelf te kiezen. Kan dat niet, dan zult u er als bedrijf moeilijk in slagen ambitieuze mensen aan te trekken of op langere termijn aan boord te houden.

Niets is zo dodelijk voor de productiviteit en de klantenservice als gedemotiveerde werknemers. Geef hen dus een ‘Modern Workplace’ en u krijgt er alleen maar voordelen voor terug. Zo gaan 'employee centricity' en 'customer centricity' hand in hand, en leidt een grotere klantgerichtheid uiteindelijk tot de groei van uw business.

Een Modern Workplace betekent vooral dat uw medewerkers slimmer en flexibeler kunnen werken. Daarvoor zijn een aantal vaste ingrediënten nodig: een snel en veilig netwerk, software die draait in de cloud en altijd beschikbaar is op alle soorten toestellen, en apps waarmee uw medewerkers efficiënt mobiel kunnen samenwerken en met elkaar communiceren. De juiste technologie is heel belangrijk om alles niet alleen efficiënt maar ook veilig aan te pakken.

Wil u ook een Modern Workplace? Zorg er dan voor dat aan de volgende vier eigenschappen wordt voldaan:

1. Online communiceren & samenwerken

Integreer al uw communicatiekanalen zodat uw medewerkers via dezelfde gebruikersinterface kunnen telefoneren, chatten en online vergaderen. Ze kunnen dan heel gemakkelijk van het ene naar het andere communicatiekanaal overschakelen, bijvoorbeeld om tijdens een telefoongesprek met een collega ook anderen uit te nodigen voor een videoconference waarbij ze samenwerken aan een document.

Modern Workplace eBook

Geen customer centricity zonder
employee centricity.

Download eBook

2. Mobiliteit & multi-device

Maak gegevens en applicaties op een veilige, gebruiksvriendelijke en goed beheerde manier bereikbaar op elk apparaat en op elk moment. Afhankelijk van hun taken en functie geeft u uw medewerkers andere toestellen. En aangezien werk en privé door elkaar lopen, moeten ze ook hun eigen smartphone veilig kunnen gebruiken om het werk op te volgen terwijl hun persoonlijke gegevens wel privé blijven.

3. Productiviteit & digitalisering

Door data centraal te bewaren en beschikbaar te stellen via de cloud, kunnen uw medewerkers sneller informatie vinden en krijgen uw klanten ook sneller antwoord op hun vragen. Informatie blijft up-to-date en er is veel meer interactie tussen collega’s, ook al bevinden ze zich niet op dezelfde locatie. Stel digitale, geautomatiseerde workflows in zodat documenten sneller worden goedgekeurd en projecten efficiënter afgewerkt raken.

4. Intelligente security

Geef uw medewerkers toegang tot hun eigen digitale werkomgeving op basis van hun beveiligde log-in. Zorg er daarbij wel voor dat de beveiliging het gebruiksgemak niet in het gedrang brengt. De beste manier om dat dilemma op te lossen is door enerzijds de centrale infrastructuur heel goed te beveiligen – bijvoorbeeld via een betrouwbare cloud partner – en anderzijds de informatie af te schermen door een toegangscontrole per gebruiker of gebruikersgroep.

Modern Workplace bij Laurius

Ontdek hoe Advocatenkantoor Laurius zich volledig klaar stoomde voor het nieuwe werken.

Lees Case Study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.