De drie grootste voordelen van een job als IT-consultant

De drie grootste voordelen van een job als IT-consultant

Heb je een IT-opleiding achter de rug? Dan gaat een nieuwe wereld voor je open.

Een zeer interessante carrièreoptie voor IT-experts, is een job als IT-consultant met veel afwisseling en boeiende projecten. Zo krijg je alle kansen om bij te leren en te groeien.

Diversiteit in opdrachten voor IT-consultants

Afwisseling maakt een job boeiend. Als IT-expert heb je er alle belang bij dat je ervaring uitbouwt in verschillende technologieën en op uiteenlopende projecten. Of het nu gaat om IT-infrastructuur of om softwareontwikkeling, de IT-consultants bij Cheops krijgen de mogelijkheid om te werken bij meerdere klanten. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met de interesses en competenties van elke consultant.

Kortere consultancy-opdrachten of eerder lange? Ze hebben allebei hun voordelen. Bij korte opdrachten word je meestal ingeschakeld voor heel specifieke projecten waarvoor je klant tijdelijk extra hulp nodig heeft. Zo kan je op korte tijd veel bijleren. Engageer je je voor een project van langere duur, dan leer je de situatie en technologie van je klant goed kennen.

Welke projecten je ook uitvoert, je wordt telkens goed opgevolgd door jouw Talent Manager bij Cheops. Dat is jouw vaste aanspreekpunt en coach om je groei te faciliteren.

Opleidingen voor IT-consultants

Als IT-consultant bij Cheops leer je voortdurend bij. Niet alleen ‘on the job’ bij klanten, maar ook via de Cheops Academy zorgen we ervoor dat je jouw kennis en expertise up-to-date houdt en je competenties verder uitbouwt.

Binnen de Cheops Academy brengen we alle opleidingsinitiatieven met een focus op jouw persoonlijke ontwikkeling samen. We voorzien technische trainingen, waarbij je ook de kans krijgt om bepaalde certificaten te behalen. Daarnaast organiseren we ook trainingen rond soft skills zoals communicatievaardigheden.

Beschikbare IT Experts

Bekijk onze beschikbare profielen die gespecialiseerd zijn in het beheren van uw IT-infrastructuur en/of het ontwikkelen van uw Java en .NET applicaties.

Bekijk beschikbare profielen

Naast de groepsopleidingen bieden we ook individuele én digitale leermogelijkheden aan. Zo kan je op je eigen tempo leren, waar en wanneer dat voor jou past.

Een breed netwerk van IT-experten

IT-consultants werken vaak op locatie bij de klant. Bij Cheops vinden we het belangrijk om onze consultants goed te integreren in ons bedrijf zodat je deel uitmaakt van onze community van IT-experts. Zo kan je altijd advies vragen aan een collega wanneer je met een bepaalde technische uitdaging geconfronteerd wordt. Je staat er dus nooit alleen voor bij Cheops.

En naast het professionele aspect krijg je ook de gelegenheid om je collega’s beter te leren kennen op diverse events georganiseerd door het Cheops Event team, zoals een comedy night, karting of lasershooten. Ideaal om samen plezier te maken en te ontspannen na een drukke dag bij onze klant.

Geïnteresseerd in een job als IT-consultant bij Cheops?

Bekijk hier de vacatures bij Cheops

Bekijk vacatures

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.