Cheops voor de tiende keer op rij genomineerd als Trends Gazelle

Cheops voor de tiende keer op rij genomineerd als Trends Gazelle

Edegem, 4 maart 2020 - IT-specialist Cheops is voor de 10de keer op rij Trends Gazelle, een bekroning voor het succes en de groei van het bedrijf. In die tien jaar heeft het bedrijf zijn omzet verviervoudigd en het personeelsbestand vervijfvoudigd. Cheops wijst voor de tiende nominatie vooral naar de sterke focus op “managed services” die het jarenlang heeft aangehouden. Cheops was steevast een koploper in nieuwe tendensen binnen de IT-sector.

Ook in 2020 prijkt Cheops op het gegeerde lijstje van Trends Gazellen, geselecteerd door de redactie van het zakenblad Trends. Het zijn de snelst groeiende bedrijven gemeten op basis van omzet, personeel en toegevoegde waarde. De nominatie betekent al voor de tiende keer een mooie erkenning van Cheops als een van de 100 snelst groeiende ondernemingen.

Cheops richt zich voornamelijk op ambitieuze middelgrote bedrijven in Vlaanderen en Brussel. Bovendien heeft Cheops de nodige schaal om deze bedrijven de premium services te leveren waar grote spelers over beschikken. Tegelijkertijd staat het bedrijf veel dichter bij de klant en kan het dus veel sneller schakelen.

Een veilige haven in woelige IT-tijden

Cheops dankt zijn succes aan de strategie die het jarenlang heeft aangehouden. Het bedrijf denkt steeds in functie van de business en de noden van de klant en investeert al jaren om zijn aanbod daarop te richten.

Vandaag hebben bedrijven meer dan ooit behoefte aan een gespecialiseerde partner die hen helpt bij het opzetten en proactief beheren van hun IT. Bedrijven zijn doorheen de jaren namelijk verregaand gedigitaliseerd, vaak zonder het zelf voldoende te beseffen. IT-problemen hebben dan ook een veel grotere impact dan vijf of tien jaar geleden. Cheops wil daarom als managed services provider (MSP) een veilige haven zijn die de klant de nodige stabiliteit en gemoedsrust biedt.

Het bedrijf heeft een goede neus voor nieuwe IT-tendensen

Daarnaast positioneert Cheops zich als koploper op het vlak van nieuwe tendensen in de IT wereld. Al in 2006 ontwikkelde het bedrijf zijn eigen Service Provider Cloud. Zeker in die tijd beschikten zeer weinig spelers over dergelijke expertise of infrastructuur. Koploper zijn betekent echter niet nodeloos experimenteren met nieuwe technologieën. Cheops’ ambitie uit zich niet in een radicaal innovatieve aanpak, maar eerder in het aanbieden van bewezen oplossingen.

Geert Degezelle, CEO van Cheops: “Klanten hebben geen boodschap aan de laatste technologische ontwikkelingen zonder dat de toegevoegde waarde voor de business duidelijk is. Zij hebben vooral nood aan een partner die kiest voor bewezen oplossingen.”

IT als strategie wint aan belang in de toekomst

Cheops verwacht de komende jaren een verdere shift naar de cloud. De complexiteit en snelheid van verandering zal bovendien nog toenemen, en uiteraard ook de cyberrisico’s. Dat zorgt ervoor dat Cheops de lat steeds hoger moet leggen voor zijn klanten en medewerkers. Ook bedrijven mogen best een pak ambitieuzer zijn op het vlak van IT. Want waar IT vroeger een onderdeel was van de strategie, is IT vandaag dikwijls de strategie.

Met een performante en flexibele IT zijn bedrijven klaar om zich te kunnen focussen op nieuwe, slimme toepassingen zoals artificial intelligence, machine learning of internet of things. Als gevolg hiervan zal er nog meer nood zijn aan managed services providers die het IT-beheer voor hun rekening nemen zodat de klant zich ten volle kan focussen op zijn kerntaak. Daar moet men immers het verschil maken t.o.v. de concurrentie.

Filip Goos, Executive Chairman van Cheops: “Het is onze strategie om te investeren en te groeien, dat is het pad dat we met Cheops gaan bewandelen. We blijven inzetten op de kracht van technologie om de businessdoelstellingen van onze klanten te helpen realiseren en hen bij te staan in de digitale wereld en de nieuwe manier van werken”.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.