Cheops neemt specialist Software Asset Management over

Cheops neemt specialist Software Asset Management over

Edegem, 17 mei 2021 – De Belgische IT-specialist Cheops zet een nieuwe stap in de uitbreiding van zijn dienstenaanbod. Met de overname van de SAM-afdeling van het Leuvense IT-bedrijf ASIST krijgt Cheops extra expertise en technologie in huis voor proactief licentiebeheer en software asset management diensten.

“We zien dat steeds meer bedrijven de shift maken naar de cloud en Software-as-a-Service. Daardoor verliezen ze vaak het overzicht van de licenties die ze afnemen en aan welke voorwaarden ze moeten voldoen om compliant te zijn”, zegt Kenny Dierickx, Director Managed Services bij Cheops.

Licentiebeheer is steeds complexer

Met de overgenomen expertise en het platform van ASIST kan Cheops bedrijven nu nog beter helpen bij hun licentiebeheer en Software Asset Management (SAM). Dat is belangrijk, want de combinatie van lokale applicaties met toepassingen in de cloud zorgt voor een complex licentiebeheer en creëert dikwijls bijkomende security risico’s. Bovendien is het voor bedrijven cruciaal om de kosten onder controle te houden door enkel de licenties te betalen die ze daadwerkelijk nodig hebben, wat niet evident is met snel evoluerende licentiemodellen.

“Ik ben ontzettend verheugd met de overstap naar Cheops omdat we hierdoor ons SAM-as-a-Service aanbod verder kunnen professionaliseren en voortbouwen op de expertise van Cheops in dit domein. Verder laat het ons ook toe om de SAM expertise aan te vullen en te integreren met andere Managed Services op het vlak van security en cloud”, zegt Ronny Brumagne, Senior SAM Expert bij ASIST.

Proactief optimaliseren

Cheops mikt met zijn nieuwe ‘SAM-as-a-Service’ aanbod op middelgrote en grote ondernemingen die dit soort verantwoordelijkheden liever uitbesteden aan een gespecialiseerde partner.

“Bij Cheops kunnen bedrijven advies krijgen over hun licentiepositie, waarbij we aanvankelijk een assessment uitvoeren om de bestaande situatie in kaart te brengen”, legt Kenny Dierickx uit. “Daarna kan de klant overstappen naar een Managed Service formule waarbij we het proces verder proactief opvolgen en hen ondersteunen in functie van hun situatie en businessnoden. Zo blijven ze altijd compliant, reduceren we de kosten en ontzorgen we hen volledig. Deze dienst omvat ook een SAM platform met dashboard waarin bedrijven zelf heel transparant het overzicht van hun licentiebeheer kunnen opvolgen.”

Uitbreiding Managed Services

Filip Goos, CEO van Cheops: “De overname van de SAM-afdeling van ASIST past perfect bij ons bestaande Managed Services aanbod. Met deze nieuwe diensten op vlak van licentiebeheer nemen we belangrijke operationele taken uit handen van onze klanten. Zo kunnen zij zich concentreren op hun eigen kernactiviteiten.”

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.