Cheops neemt
sectorgenoot
IT-Flex over

IT-dienstverlener Cheops Technology neemt IT-flex uit Kontich over. Cheops haalt hiermee 40 talentvolle softwareontwikkelaars in huis. Daardoor werken er nu meer dan 200 mensen bij de onderneming en stijgt de omzet naar 27 miljoen euro. Met de overname speelt Cheops in op de sterk groeiende vraag naar een geïntegreerde dienstverlening voor de cloud.

Betrouwbare partner voor de cloud

Klanten rekenen meer dan ooit op de knowhow van Cheops voor het beheren van hun IT-systemen in de cloud. Met de expertise van IT-flex breidt Cheops zijn dienstverlening uit om een antwoord te bieden op de groeiende nood van bedrijven om hun applicaties en infrastructuur steeds sterker op elkaar af te stemmen.

“Er is een verschuiving naar het zogenaamde model van IT-as-a-Service waarbij bedrijven niet langer moeten investeren in hardware, software of complexe installaties maar IT afnemen als een dienst. Bedrijven willen een betrouwbare partner die hen adviseert om de juiste keuzes te maken, die de verschillende oplossingen met elkaar integreert en die hun taken ontneemt welke niet tot hun corebusiness behoren. Dat vraagt om extra kennis over applicaties die we in huis halen dankzij het samengaan met IT-flex,” aldus Filip Goos, CEO van Cheops.

Ook de bestaande partnerships met Microsoft en Oracle worden versterkt.

Blijven investeren

De klanten van IT-flex blijven beroep doen op de dienstverlening die ze gewoon zijn. Alle medewerkers blijven aan boord. De versterkte capaciteit van IT experten biedt Cheops de ruimte om verder te investeren en te innoveren, zodat de gezamenlijke klanten nog efficiënter kunnen werken en dankzij IT hun concurrentievoordeel uitbouwen.

“We werken al bijna tien jaar nauw samen met Cheops en kennen elkaar goed,” zeggen Kristel Heyns en Alain Van Den Bossche, beide Managing Partner van IT-flex. “We delen dezelfde flexibele, klantgerichte aanpak en bedrijfscultuur. Samen hebben we de schaalgrootte en de slagkracht om te investeren in ons uniek aanbod en onze medewerkers.”

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.