Cheops in 2023: Versnelde groei, toonaangevende rol als MSP en sterke stijging in security diensten

Cheops in 2023: Versnelde groei, toonaangevende rol als MSP en sterke stijging in security diensten

Kontich, 21 maart 2024 - In 2023 kende Cheops opnieuw een uitzonderlijke groei, waarbij zowel de omzet als het aantal medewerkers aanzienlijk toenamen. Cheops verstevigt hiermee zijn positie als vooraanstaande Managed Service Provider (MSP), wat zowel de strategische focus van het bedrijf als het vertrouwen van klanten weerspiegelt.

22% Omzetgroei

Cheops boekte in 2023 een aanzienlijke omzetstijging van 22% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze prestatie resulteerde in een totale omzet van maar liefst 57 miljoen euro, waarmee Cheops zijn positie als toonaangevende Managed Service Provider (MSP) in de Belgische markt versterkt. Deze groei weerspiegelt niet alleen de strategische focus van Cheops, maar ook het vertrouwen dat klanten hebben in het bedrijf.

Kaap van 400 medewerkers overschreden en opnieuw Great Place to Work

Cheops heeft het afgelopen jaar veel IT-talent aangetrokken, wat resulteerde in een mooie uitbreiding van het personeelsbestand en een versterking van de organisatie. Door deze positieve ontwikkelingen heeft het bedrijf de mijlpaal van 400 medewerkers voor het eerst overschreden in de zomer van 2023.

Cheops mocht bovendien voor het tweede jaar op rij de prestigieuze award van Great Place to Work in ontvangst nemen. De buitengewone score van 93% op vlak van medewerkerstevredenheid is uiteraard een mooie erkenning van de medewerkers, en bevestigt dat Cheops een bedrijf is waar zij zich gewaardeerd voelen en trots zijn op hun werk.

Sterke Groei in Managed Security Services

Cheops zag een sterke groei bij zowel bestaande als nieuwe klanten, vooral in het segment van middelgrote en grote bedrijven. Het bedrijf verwelkomt nieuwe klanten zoals Pfizer, Ajinomoto, OmniChem, VDK Bank, Puratos, Vooruitzicht, Pollet Water Group, HLB en VIB. Ook bestaande samenwerkingen  met klanten als Katoen Natie, Biocartis en Telenet werden verder uitgebreid.

In 2023 was er een significante groei op vlak van Managed Security Services. De toenemende omvang en complexiteit van cyberdreigingen leidt immers tot een groeiende vraag naar robuuste beveiligingsoplossingen, wat uiteraard heeft bijgedragen aan deze expansie.  De Managed Security Services lieten een indrukwekkende groei zien van 58%.  Ook in het domein van de Modern Workplace werd - met een groei van 35% - een aanzienlijke vooruitgang geboekt.

De groeiende bewustwording over het belang van IT-beveiliging heeft geleid tot een grote vraag naar gespecialiseerde partners. Ook de naderende deadline van de Europese NIS2-richtlijn inzake cyberbeveiliging speelt een grote rol bij het stellen van prioriteiten op vlak van IT.

In een tijd waarin cyberdreigingen voortdurend evolueren en alsmaar complexer worden, is het van vitaal belang om samen te werken met een gespecialiseerde partner die kan helpen bij het proactief beheren van deze risico's. Bij Cheops zetten we ons dagelijks in om onze klanten de hoogste mate van beveiliging te garanderen, zodat ze zich in alle gemoedsrust kunnen concentreren op hun kernactiviteiten

- Filip Goos, Group CEO Cheops

ISO27001-certificering

2023 was ook het jaar waarin Cheops met succes de ISO27001-certificering voor informatiebeveiliging heeft behaald. Deze certificering erkent de toewijding van Cheops aan het beschermen van gegevens, zowel intern als in alle klant gerelateerde activiteiten. Het ISO27001-certificaat bevestigt de reputatie van Cheops als betrouwbare partner op het gebied van IT-beveiliging.

Ambities voor 2024

In lijn met de strategie om leading Managed Service Provider te zijn, investeert Cheops verder in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen en het leveren van performante en betrouwbare IT-systemen.

Ook in 2024 streeft Cheops naar duurzame en rendabele groei, zowel organisch als door gerichte overnames. De omzetdoelstelling voor dit jaar bedraagt 65 miljoen euro, waarbij de focus ligt op de domeinen Modern Workplace, Cloud, Cybersecurity en Business Applications in zowel nationale als internationale context.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.