Cheops barst uit zijn voegen en verhuist naar een nieuw duurzaam bedrijvenpark

Cheops barst uit zijn voegen en verhuist naar een nieuw duurzaam bedrijvenpark

Kontich, 3 maart 2022 – De Belgische IT-specialist Cheops kende in 2021 een sterke groei. Zowel de omzet als het aantal medewerkers gingen de hoogte in. Het gloednieuwe en hypermoderne hoofdkantoor biedt nog meer ruimte om de verdere groeiambities op te vangen.

15% omzetgroei

Cheops zag vorig jaar zijn omzet stijgen tot meer dan 40 miljoen euro, een toename van 15% in vergelijking met 2020. Tegelijk wist de IT-specialist – ondanks de schaarste op de arbeidsmarkt – maar liefst 61 nieuwe medewerkers aan te trekken. Daardoor groeide het personeelsbestand uit tot 350 vaste medewerkers. Het is een bevestiging van de positie die Cheops inneemt als toonaangevende werkgever en leverancier van IT-diensten.

Stijgende vraag naar Cybersecurity, Cloud en Managed Services

De groei van Cheops werd in 2021 vooral gedreven door de toenemende vraag naar cloud en cybersecurity oplossingen bij middelgrote en grote bedrijven. Door gespecialiseerde IT-taken uit te besteden kunnen bedrijven zich focussen op hun eigen kernactiviteiten. Bovendien hoeven ze dan zelf minder of geen eigen IT-specialisten aan te werven.

Filip Goos, CEO van Cheops: “Bedrijven van elke omvang zijn volop bezig met een versnelde digitale transformatie. Dat proces kunnen ze uiteraard veel efficiënter aanpakken door samen te werken met een gespecialiseerde Managed Services Provider als Cheops. Beveiliging tegen cyberaanvallen staan ook steeds hoger op de agenda van onze bedrijven.”

Miljoeneninvestering in nieuwe kantoren

Door zijn aanhoudende groei keek Cheops al langer uit naar een nieuwe locatie en verhuist nu de hoofdzetel naar het gloednieuwe Business Park Gate 7 in Kontich. Er ging een investering van meer dan 10 miljoen euro mee gepaard. De nieuwe locatie biedt niet alleen meer ruimte maar ook een comfortabele en inspirerende werkomgeving met alle moderne mogelijkheden voor medewerkers en klanten om flexibel te werken en te vergaderen.

Duurzaam en goed bereikbaar

De duurzaamheid van de nieuwe locatie was een belangrijke motivatie voor de verhuis. Het gebouw is uitgerust met de meest hoogstaande en ecologische technieken voor energiezuinige koeling, ventilatie en verwarming. Daarnaast is er in de kantoren ook slimme verlichting geïnstalleerd. De kantoren zijn uitgerust met een volwaardige fitnessruimte, een ruim auditorium en het Cheops Café met dakterras. Dankzij de strategische ligging vlakbij de E19, de A12 en de Antwerpse ring is de bereikbaarheid optimaal en is er ook een snelle link met de kantoren in Zaventem en Gent.

Filip Goos: “Onze nieuwe hoofdzetel in Business Park Gate 7 is een aantrekkingspool voor talent dat hier volop kan evolueren en groeien. We zijn bijzonder trots op deze belangrijke stap, het gebouw ligt volledig in lijn met onze visie en ambities.”

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.