Case study: Met AI en de
Cheops Cloud zorgt C-Quilibrium
voor cash in uw automaat

c-Quilibrium automatiseert voor banken het hele proces van bestellen, verdelen en vervoeren van cash. De dienstverlening steunt op een zelf ontwikkeld softwareplatform op basis van artificiële intelligentie, dat draait in de Cheops Cloud. Door de software aan klanten te leveren via de cloud, kan c-Quilibrium zich toeleggen op voortdurende innovatie en beschikken de banken ook meteen over nieuwe functionaliteiten.

“De bevoorrading van de cashautomaten is erg complex en duur”, vertelt Steven Hackars, Product Director bij c-Quilibrium. “Precies daarom moeten we in het belang van onze klanten – de banken dus – zo efficiënt mogelijk werken. Dat doen we met behulp van de artificiële intelligentie die in onze software zit ingebouwd. We zijn overigens een pionier op het vlak van AI en forecasting. Zo voorspelt het systeem hoeveel geld er nodig is op een bepaald tijdstip, op basis van allerlei parameters. De software en diensten van c-Quilibrium zijn in de loop van de jaren voortdurend uitgebreid, onder meer met bestelmogelijkheden, logistieke planning en goedkeuringsprocedures. Het systeem is ook gelinkt aan de systemen van derde partijen zoals logistieke dienstverleners en nationale banken.”

Van log en lokaal naar efficiënt en flexibel in de cloud

“Doordat we onze software voortdurend blijven ontwikkelen, willen we onze klanten sneller gebruik kunnen laten maken van onze nieuwe functionaliteiten en optimalisaties”, vertelt Steven Hackars. “Vandaar dat onze technologie nu draait in de datacenters van Cheops, waar we kunnen rekenen op de maximale beveiliging en continuïteit van de Cheops Cloud. Zij beheren voor ons alle infrastructuur zodat we zelf tijd winnen die we kunnen investeren in onze klanten. We hebben erg veel servers en opslagruimte nodig en die kan Cheops heel flexibel voorzien. We hoeven ons dus geen zorgen te maken over de capaciteit: die groeit mee wanneer dat nodig is, terwijl we alleen betalen voor hetgeen we gebruiken.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe c-Quilibrium voorsprong neemt dankzij de Cheops Cloud.

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.