Brabo kiest voor de cloud
om sneller te innoveren

Brabo kiest voor de cloud
om sneller te innoveren

Loods- en bootliedenbedrijf Brabo stapte over van lokale IT-infrastructuur naar IT in de Cheops Cloud. Het beheer is volledig uitbesteed aan Cheops. Zo kan Brabo zich nu toeleggen op de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve toepassingen die de business ondersteunen. Het ultieme doel: meer schepen veilig door de haven loodsen en de loodsen en bootmannen efficiënter inzetten.

“De haven was vroeger een nogal traditionele sector maar nu nemen we volop voorsprong”, vertelt Koen De Groof, commercieel directeur bij Brabo. “Zo zijn we vanuit IT meer en meer gericht op de business: we ontwikkelen heel specifieke, eigen applicaties die onze dienstverlening nog beter, sneller, veiliger en efficiënter kunnen maken.”

Tijd is een cruciaal gegeven voor Brabo. Het bedrijf moet vaak heel snel kunnen reageren op nieuwe aanvragen. Voor de haven is het ook belangrijk dat er elke dag zoveel mogelijk schepen veilig naar hun bestemming beloodst en aan- of afgemeerd worden.

Overstap naar de cloud

De eerste stap naar meer automatisering, een hogere efficiëntie en betere planning was Brabo’s overstap naar de cloud. “Voordien hadden we lokaal een eigen serverroom die stilaan vol raakte met serverinfrastructuur”, zegt Johan Kenens, IT-Manager bij Brabo. “Door de groei van onze activiteiten en een focus op digitalisering en innovatieve projecten, was die aanpak niet langer vol te houden.”

Door de voortdurende ontwikkeling van applicaties en de doorgedreven automatisering, groeide de IT-omgeving. “Onze IT-afdeling groeide echter niet aan hetzelfde tempo”, aldus Johan Kenens. “Onze IT-infrastructuur is zo verscheiden en complex geworden dat we steeds vaker een beroep moesten doen op specialisten om de infrastructuur optimaal te beheren. We konden niet langer de nodige kwaliteit leveren zonder nieuwe mensen aan te werven en op te leiden. Bovendien was er door de versnelling van de ontwikkelingen nood aan flexibiliteit bij het opzetten van nieuwe omgevingen, zodat we sneller kunnen innoveren en inspelen op vragen van de business. We hadden dus genoeg redenen om over te stappen naar een extern beheerde IT-infrastructuur in de cloud.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Brabo Loodsen voorsprong neemt dankzij de cloud

Lees de case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.