IT uitbesteden is meer
dan kosten besparen

Het gaat om het creëren van toegevoegde waarde

 

Belgische bedrijven besteden steeds meer het beheer van hun IT of een deel ervan uit aan gespecialiseerde dienstenleveranciers of ‘managed service providers’ (MSP’s). Heel vaak is het belangrijkste argument om dat te doen het verlagen van kosten. Hoewel dat een valabel argument is, gaat het uitbesteden of afnemen als een dienst van IT-beheer over veel meer dan dat. Het gaat om het creëren van toegevoegde waarde voor het bedrijf, en dat op verschillende vlakken:

  • Strategische focus. Door een gespecialiseerde partner zich te laten ontfermen over niet-kerntaken binnen IT kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteit. Daar ligt immers de échte waarde van het bedrijf. Die focus laat bedrijven toe te groeien, rendabeler te worden en concurrentieel voordeel te halen.
  • Bedrijfscontinuïteit. Het inzetten van de expertise, tools en diensten van een MSP en IT proactief te laten beheren zorgt voor een verhoogde uptime en betrouwbaarheid van de systemen. Dat komt de productiviteit van het bedrijf en de medewerkers logischerwijs ten goede. Het vermijden van IT-incidenten en downtime behoedt bedrijven bovendien voor financiële en reputatieschade.
  • Innovatie. Een goede IT-partner verschaft inzicht en toegang tot nieuwe technologie die bedrijven een competitief voordeel kan brengen. Zo laat Cloud computing bijvoorbeeld organisaties toe sneller te schakelen en uit te breiden en hun IT-noden perfect te synchroniseren met de bedrijfsnoden van dat moment.
  • Kostenefficiëntie. We zeiden het al: kosten verlagen is niet het enige, maar wel een geldig argument. Uw IT proactief en professioneel laten beheren, stelt u in staat om de kosten onder controle te houden, door ze transparant en voorspelbaar te maken. Zo profiteren bedrijven mee van de investeringen en schaalvoordelen die de relatie met de MSP brengt.

IT is niet de kerntaak van de meeste bedrijven. Hebt u als bedrijf zelf alle expertise, tools en middelen in huis om IT proactief te beheren en risico’s zoals dataverlies of downtime te vermijden? Met een focus op de eigen core business bekijkt u best welke diensten u beter uitbesteedt en welke activiteiten u intern organiseert. Laat u daarbij niet enkel leiden door het kostenargument, maar vooral door de toegevoegde waarde voor uw business.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.