Case study:
Vlerick Business School is zeker van beschikbaarheid IT-infrastructuur dankzij uitbesteed beheer

Case study: Vlerick Business School is zeker van beschikbaarheid IT-infrastructuur dankzij uitbesteed beheer

Vlerick Business School besteedde het beheer van de centrale IT-infrastructuur volledig uit aan Cheops. Daardoor heeft de organisatie nu meer zekerheid over de continuïteit en de beschikbaarheid. De aandacht kan op die manier volledig gaan naar de ondersteuning van de gebruikers en de dienstverlening naar de studenten en deelnemers aan de opleidingen.

“Sinds Cheops onze IT-infrastructuur beheert, hebben we geen ongeplande downtime meer gehad”, vertelt Jan Van Hyfte, IT Manager bij Vlerick Business School. “Dat kunnen we ons als internationaal opleidingsinstituut ook niet permitteren. Elke uitval van onze IT-infrastructuur – van de internetverbinding tot de gegevensopslag - heeft een grote impact op onze activiteiten. We gebruiken bijvoorbeeld ook digitale leerplatformen met lesmateriaal en interactieve oefeningen, en die moeten altijd beschikbaar zijn.”

Uitbesteden versus IT-beheerders aanwerven

Toen bij Vlerick twee van de drie infrastructuurbeheerders wegvielen, stond de organisatie voor de keuze tussen nieuwe mensen aanwerven of die verantwoordelijkheid uitbesteden. “Onze IT-afdeling is niet zo groot - een 12-tal medewerkers - waardoor het soms moeilijk is om de juiste mensen aan te trekken en aan boord te houden”, legt Jan Van Hyfte uit. “We hebben dan ook beslist om het beheer uit te besteden. Zo zijn we zeker van de continuïteit en worden we altijd ondersteund door specialisten.”

De samenwerking met Cheops ging van start na een doorgedreven selectieprocedure. “Cheops begreep goed wat onze noden zijn en leverde een voorstel dat qua service en budget het best beantwoordde aan onze verwachtingen”, aldus Jan Van Hyfte. Achteraf bleek Cheops die verwachtingen ook in de praktijk in te lossen.

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Vlerick Business School zeker kan zijn van de beschikbaarheid van IT-infrastructuur dankzij uitbesteed beheer

Lees de case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.