Uw IT-servicedesk uitbesteden: remote of in-house?

Uw IT-servicedesk uitbesteden: remote of in-house?

Uw IT-gebruikers kunnen hun werk niet doen zonder pc, internettoegang en vlot draaiende software? Dan is het belangrijk om hun IT-problemen altijd zo snel mogelijk op te lossen. U kunt daarvoor een dienstenleverancier inschakelen, maar kiest u voor ondersteuning op afstand of hebt u IT-experts nodig binnen uw bedrijfsmuren?

Een IT-servicedesk: geen overbodige luxe

Niet alle IT-problemen van eindgebruikers zijn even dringend of even complex, maar toch wil iedereen graag snel en efficiënt hulp krijgen. Logisch, want zonder IT kunnen uw medewerkers meestal hun taken niet naar behoren uitvoeren. Een IT-servicedesk is dan ook geen overbodige luxe.

Waarom uw helpdesk uitbesteden?

Zelf een efficiënte IT-servicedesk organiseren is voor de meeste organisaties onmogelijk. Als de eindgebruikersondersteuning een van de vele taken is voor uw interne IT-medewerkers, dan blijven er onvermijdelijk problemen liggen. Frustrerend voor de gebruiker en nefast voor de productiviteit.

Uw IT uitbesteden aan Cheops?

Met deze drie tips kan dat georganiseerd verlopen zonder grote hindernissen.

Lees de blog

Een IT-servicedesk op afstand

Een goede oplossing is om een externe service provider in te schakelen voor helpdeskdiensten. Zo’n externe partner kan instaan voor een gegarandeerde dienstverlening met ondersteuning op meerdere niveaus. Uw IT-gebruikers krijgen op die manier toegang tot heel uitgebreide expertise van een groot aantal experts - een service die u zelf niet zou kunnen voorzien. Dankzij de schaalvoordelen kan uw Managed Service Provider (MSP) zelfs de klok rond ondersteuning bieden en bent u er zeker van dat de helpdesk altijd bemand is. Een grote geruststelling zonder eigen investeringen in bureauruimte, technologie en expertise. U betaalt een vaste kostprijs voor de dienstverlening en u kunt die ook flexibel aanpassen – inkrimpen of uitbreiden – in functie van uw bedrijfsnoden.

Uiteraard moet u wel voldoende vertrouwen hebben in uw MSP om de externe servicedeskmedewerkers toegang te geven tot uw IT-omgeving, inclusief kritieke systemen. Voor sommige organisaties kan dat een hindernis zijn. Daarnaast betekent een ‘remote service’ ook dat het niet mogelijk is om letterlijk bij iemand te gaan aankloppen met vragen of problemen.

Of toch in-house?

Een andere optie is dan om via een Managed Service Provider een servicedeskteam in te schakelen dat exclusief voor u komt werken binnen uw bedrijf. In de praktijk kan dat helpdeskteam geleidelijk deel gaan uitmaken van de organisatie. Veel eindgebruikers houden van die directe zichtbaarheid en het menselijke contact. Door de fysieke aanwezigheid van de ingehuurde IT-experts kan het ook soms makkelijker zijn om lokale IT-infrastructuur te onderhouden.

Een ‘dedicated’ servicedeskteam in uw bedrijf vraagt weliswaar een investering, maar ook bij deze aanpak geniet u van de typische Managed Services-voordelen: een flexibele service, voorspelbare kosten, gegarandeerde dienstverlening op basis van SLA’s en toegang tot heel brede expertise.

Meer weten over het outsourcen van uw servicedesk?

Laat u inspireren door het verhaal van Q8.

Lees de case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.