Nieuw IT-platform maakt
Multi klaar voor de toekomst

Engineeringbureau Multi zet IT voortaan strategisch in om efficiënter en productiever te werken tussen de vestigingen en risico’s zoals downtime te vermijden. Het doet een beroep op Cheops als partner voor de uitrol van een nieuw gecentraliseerd IT-platform dat Multi helpt zijn doelstellingen voor de toekomst te realiseren. Dankzij gedeeld en proactief IT-beheer via de cloud kan Multi IT-issues voorkomen en zich nog beter focussen op de kerntaken en verdere groei.

Multi is gespecialiseerd in engineeringdiensten en stel vandaag meer dan 300 mensen tewerk in verschillende (inter)nationale vestigingen. Het breidde zijn activiteiten de afgelopen jaren sterk uit, mede door de overname van een nieuwe vestiging in Nederland. In de strategische bedrijfsvisie speelt IT een belangrijke rol en Multi koos Cheops als partner om die visie mee waar te maken.

Naadloos samenwerken met betrouwbare IT

“Met een nieuwe infrastructuur en aanpak op vlak van IT ondersteunen we onze groei en realiseren we belangrijke zakelijke doelstellingen,” verduidelijkt Christiaan De Page, Finance & Administration Manager bij Multi. “In de eerste plaats zorgt de betrouwbaarheid van de nieuwe IT-omgeving dat alle gegevens en toepassingen altijd en overal beschikbaar voor onze medewerkers, waardoor ze productiever kunnen werken. Onze verschillende vestigingen werken nu, ongeacht hun locatie, naadloos samen als één groot engineeringbureau. Door onze IT proactief te beheren en dus problemen te vermijden, besparen we bovendien een heel wat tijd en geld aan IT-issues en interventies die vroeger op de lokale infrastructuur plaatsvonden."

IT kostenefficiënt beheren met cloudtoepassingen

Multi koos voor een aanpak van gedeeld IT-beheer. De eigen IT-afdeling beheert de IT-omgeving grotendeels zelf. Bij complexere IT-problemen of wanneer de IT-verantwoordelijke afwezig is, schakelt Multi probleemloos de experten van Cheops in. Multi maakt ook gebruik van de geavanceerde monitoring- en servicedesk-software van Cheops. Via proactieve monitoring van kritische systemen en applicaties worden eventuele IT-problemen aangepakt nog voor ze zich voordoen. De toepassingen draaien in de cloud bij Cheops, dat het gebruik ervan in een vaste maandelijkse bijdrage verrekent.

De flexibiliteit en kostenefficiëntie die cloud computing biedt, motiveerde Multi ook over te stappen naar Microsoft Office 365, dat Cheops volledig voor het bedrijf beheert. Cheops voorzag in de nieuwe IT-omgeving flexibele server- en opslagcapaciteit, back-upmogelijkheden, beveiliging en redundantie. De migratie van de geavanceerde ontwerpsoftware – die vitaal is voor de bedrijfsactiviteit – naar het nieuwe platform verliep vlekkeloos. De bureaus in Temse en Vlissingen draaien vandaag al volledig op de nieuwe infrastructuur. Later dit jaar volgt Slovakije. “Er is een sterke match tussen het DNA van Multi en Cheops. We stellen hun flexibele, proactieve en directe aanpak en hun deskundigheid erg op prijs,” besluit Christiaan De Page.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.