Microsoft 365, welke licentie heb je nodig?

Microsoft 365, welke licentie heb je nodig?

U wil de Microsoft 365-licentie selecteren met de beste opties voor uw organisatie? Dat is niet zo eenvoudig, want Microsoft biedt vandaag meer dan 30 verschillende M365-pakketten die telkens weer andere producten, services en features bundelen. De verschillen zijn soms minimaal, maar kunnen in de praktijk net heel belangrijk zijn voor de toekomst. Een goede raad: ga niet over één nacht ijs en laat u bijstaan om een juiste keuze te maken.

De voorbije jaren hebben heel wat organisaties de overstap gemaakt naar Microsoft 365. Daarbij maken ze ook gebruik van extra cloud services zoals Teams, OneDrive en Exchange Online, die inbegrepen zijn bij de verschillende abonnementsformules. Door de vele verschillende combinatiemogelijkheden is het uitkiezen en selecteren van de formule die het best aansluit bij uw noden en ambities een complexe puzzel geworden.

Microsoft 365 Business of Microsoft 365 Enterprise

Een eerste belangrijke keuze die u moet maken is die tussen Microsoft 365 Business en Microsoft 365 Enterprise. De Business-versie is gericht op bedrijven tot 300 gebruikers terwijl Microsoft 365 Enterprise mikt op grotere bedrijven.

Let op, ook naast het aantal gebruikers zijn er subtiele maar toch belangrijke verschillen tussen beide programma’s. Zo zijn bij de Enterprise-versies ook deze mogelijkheden inbegrepen: integratie met andere bedrijfsapplicaties zoals CRM, aanvullende licentierechten voor de hybride omgeving (een combinatie van on-premise en cloud) en extra informatiebescherming. Wanneer u hebt beslist of u voor Business of Enterprise gaat, kunt u daarna uw keuze voor een bepaalde formule verfijnen op basis van uw huidige noden en toekomstplannen.

De bekendste M365-formules samengevat:

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Premium is het topmodel onder de online Microsoft-softwarebundels voor bedrijven tot 300 gebruikers. Office-klassiekers als Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Access mogen natuurlijk niet ontbreken. Bovendien omvat Business Premium ook het gebruik van Exchange Online, SharePoint, Skype en Teams, om online samenwerken te vergemakkelijken.

Tot slot is het ook de enige Microsoft 365 Business suite met uitgebreide tools voor het beheer van pc’s en mobiele toestellen, en met sterke beveiliging tegen cyberdreigingen. En uiteraard werken al die Microsoft-toepassingen vlekkeloos samen. Voor de meeste middelgrote ondernemingen is Microsoft 365 Business Premium dan ook een heel geschikte keuze.

Microsoft 365 E3

Het Enterprise-niveau van Microsoft 365 is vooral bestemd voor ondernemingen met hogere eisen dan de Business-versie. Dat kan het aantal gebruikers zijn – meer dan 300 – maar ook de verwachtingen op het vlak van beveiliging en integratiemogelijkheden. Zo is het vanaf Microsoft 365 E3 mogelijk om koppelingen te leggen met eigen bedrijfsapplicaties zoals boekhoudsoftware of een ERP-pakket.

U krijgt ook toegang tot alle beveiligingsopties van Office 365. Die helpen u om belangrijke gegevens veilig en efficiënt te beheren en om compliant te blijven zodat u in orde bent met de regelgeving rond de verwerking van persoonsgegevens. Microsoft 365 E3 bevat intelligente beveiligingssoftware waarmee u de gegevens van uw medewerkers, uw bedrijf en uw klanten grondig beschermt

De knoop al doorgehakt?

Weet u al welke Microsoft 365-abonnementen u zou willen? Of blijft het een twijfelgeval? Cheops helpt u graag met het zoeken naar de beste combinaties voor uw bedrijf. De Cheops SAM-afdeling maakt een analyse van uw bestaande omgeving en zoekt dan samen met u naar de optimale mix van abonnementen en licenties in functie van uw ambities. We nemen u ook de volledige opvolging en het licentiebeheer uit handen en we begeleiden u met advies en strategische ondersteuning.

Meer weten over licence management?

Onze SAM-specialisten helpen je de juiste keuze te maken.

Meer info

5 tips van onze Microsoft 365-specialisten

  • Kies voor uniformiteit en werk met maximaal 2 tot 3 verschillende Microsoft 365-formules
  • Neem een beslissing op basis van correcte gegevens en aantallen
  • Besteed voldoende aandacht aan security en gegevensbescherming
  • Vergeet niet te kijken naar extra gebruiksrechten voor een hybride omgeving
  • Zorg dat de gekozen Microsoft 365-formule in lijn is met uw toekomststrategie

Het beheer van uw Office 365-omgeving uitbesteden?

Uiteraard kan Cheops ook instaan voor de migratie van uw huidige Office-omgeving naar de cloud. We geven begeleiding aan de eindgebruikers zodat ze hun nieuwe mogelijkheden optimaal benutten en hun taken veilig en efficiënt kunnen uitvoeren. Binnen onze Managed Microsoft 365 formule krijgt u daarna altijd een gegarandeerde ondersteuning en optimaal beheer door de specialisten van Cheops.

Het beheer van je Microsoft 365 uitbesteden?

Ontdek de voordelen van Managed Microsoft 365.

Meer info

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.