Case study: EVBox schakelt
versnelling hoger in de cloud

EVBox brengt zijn IT onder in de cloud en laat het proactief beheer ervan in handen van Cheops. Dat laat de marktleider op het vlak van slimme laadstations voor elektrische wagens toe om zich volop te focussen op duurzame groei in een snel bewegende markt.

De markt voor elektrische wagens zit de laatste jaren in een stroomversnelling. Sinds de opstart in 2010 telt EVBox ondertussen meer dan 120 medewerkers in 8 kantoren (Nederland, België, Duitsland, Spanje Scandinavië, Frankrijk, het VK en de VS). Het bedrijf installeerde al meer dan 50.000 laadstations in meer dan 980 steden wereldwijd. Om de groeiambities waar te maken had EVBox nood aan een uiterst schaalbare IT-infra-structuur en een IT-partner die hen volledig kan ontzorgen op het vlak van IT. De keuze viel op de cloudoplossing en managed services van Cheops.

Neem voorsprong met Hybrid Cloud

Als u meer wil weten over een hybrid cloud, download dan ons eBook.

Download eBook

IT als manier om de doelstellingen mee te realiseren

EVBox is een bedrijf dat ‘geboren’ is in de nieuwe digitale economie. Duurzaamheid zit in hun genen verankerd en dat uit zich bijgevolg ook in hun visie en aanpak op vlak van IT. Door cloud computing en IT als een dienst in te zetten kan het bedrijf volop inzetten op groei en de eigen kernactiviteiten, zonder zelf te investeren in infrastructuur. IT is geen zorg meer voor EVBox, maar een manier om hun doelstellingen mee te realiseren.

Lees de volledige case study

En ontdek hoe EVBox het verschil maakt dankzij de cloud
Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.