IT leasen in plaats
van te kopen?

IT-leasing kan een aantrekkelijke formule zijn

 

IT leasen in plaats
van te kopen?

IT-leasing kan een aantrekkelijke formule zijn

 

Hoe financier ik het best geplande of onverwachte IT-investeringen? Hoe kan ik mijn IT-kosten optimaal beheren? En hoe kan ik, met beperkte middelen, ervoor zorgen dat mijn IT-infrastructuur steeds up-to-date blijft? Als u zich die vragen wel eens stelt, dan kan IT-leasing een aantrekkelijke formule zijn. We geven u alvast drie redenen om ernstig over leasing van uw IT na te denken.

1. Uw IT is geen financiële zorg meer

Een belangrijk voordeel van leasing is dat uw financiële middelen optimaal beschikbaar blijven voor uw kernactiviteiten. IT-uitgaven worden gelijkmatig in de tijd gespreid, zodat u geen piekinvesteringen hoeft te doen. Er ontstaat een helder inzicht in de kosten, die overigens lager liggen omdat u gebruik maakt van een gestandaardiseerde infrastructuur. Tot slot staat uw IT-infrastructuur ook ‘off-balance’, waardoor de financiële ratio’s van uw bedrijf verbeteren.

Financiering

Versnel uw digitale transformatie zonder budgettaire barrières.

Lees meer

2. Ook IT-diensten kan u leasen

IT-kosten worden vandaag steeds vaker gezien als operationele kosten in plaats van investeringen. Terecht, want niet het bezit, maar wel de beschikbaarheid van IT is belangrijk. Die tendens wordt nog versterkt door de enorme innovatiedruk en de evolutie naar IT-as-a-Service.

Leasingformules passen zich voortdurend aan deze nieuwe realiteit aan. Wist u bijvoorbeeld dat u naast hardware (zoals pc’s, servers, printers, opslag,…) en software (besturingssystemen, applicaties) ook IT-diensten kan leasen? Diensten zoals proactieve monitoring en beheer van uw IT-infrastructuur op afstand of in de cloud. Leasing laat u toe om al uw hardware, software én diensten transparant in één financieel contract mee te nemen.

3. Uw IT-omgeving is up-to-date en makkelijker te beheren

Bij het leasen van een wagen rijdt u steeds met het laatste model. Bij IT-leasing is dat net hetzelfde. U beschikt altijd over de nieuwste technologie en loopt geen economisch verouderingsrisico. U dient zich ook niet langer bezig te houden met het onderhoud en het van de hand doen van verouderde apparatuur. U hebt slechts één factuur per leasetermijn die u via een vast leasebedrag per maand betaalt.

Om na te gaan wat leasing voor u kan betekenen, laat u best eerst een analyse maken van uw technische wensen en behoeften en de totale investering in hardware, software en services. Wanneer die volledige scope en de looptijd duidelijk zijn, kan een leasingcontract worden opgemaakt. Dat kan overigens snel en grondig gebeuren, op voorwaarde dat u zich laat begeleiden door een betrouwbare en gespecialiseerde partij.

Meer weten over onze financiële oplossingen?

We nemen snel contact met u op.

Contacteer ons

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.