Case study: Intervest verhuurt
flexibele werkplekken met IT
in de cloud

Vastgoedvennootschap Intervest Offices & Warehouses investeert in kantoren en logistieke gebouwen om die te verhuren aan bedrijven. Intervest heeft ook een aantal ‘Greenhouses’: duurzame en trendy gebouwen waar vaste klanten en bezoekers flexibel kunnen werken, lunchen en vergaderen. In alle kantoren biedt Intervest de klanten een complete dienstverlening en daarvan is de IT een belangrijk onderdeel. Cheops zorgt ervoor dat alles goed functioneert.

“Cheops levert en onderhoudt onze hardware en software, beheert de servers, geeft IT-ondersteuning aan de eindgebruikers – ook voor de mobiele toestellen - en zorgt ervoor dat onze IT-omgeving, inclusief de internetverbindingen, altijd werkt”, zegt Jean-Paul Sols, CEO van Intervest.

De hybride IT-omgeving van Intervest, met servers deels lokaal en in de Cheops Cloud, wordt volledig beheerd door Cheops, zodat Intervest en dus ook haar klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de beveiliging en de continuïteit.

IT uitbesteden geeft meerwaarde

Voor Jean-Paul Sols is het duidelijk: “Door een beroep te doen op Cheops kunnen wij ons toeleggen op onze eigen kernactiviteiten: de dienstverlening aan onze klanten. We willen verder gaan dan het louter verhuren van vierkante meters kantoren of logistieke ruimte. Dat is ook nodig, want de klanten verwachten steeds vaker een totaalservice.”

Bovendien is de flexibiliteit van de Cheops Cloud een strategische troef: “Doordat onze IT-infrastructuur probleemloos meegroeit, kunnen we gemakkelijk nieuwe locaties openen en nieuwe innovaties uitrollen,” zegt Jean-Paul Sols. “Zo willen we in de toekomst onze vaste Greenhouse-klanten een melding kunnen geven over de beste Greenhouse-locatie in functie van de verkeerssituatie. Alles in functie van de beste dienstverlening.”

Lees de volledige case study

En ontdek hoe Intervest zich kan focussen op de dienstverlening naar zijn klanten.

Lees case study

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.