Verhoog de toegevoegde
waarde van IT

Managed services to the rescue

 

Gekwalificeerde IT-experten vinden, blijkt voor bedrijven een permanente uitdaging. Recente cijfers van federatie Agoria bevestigen dat het aantal vacatures dat niet ingevuld raakt jaar na jaar toeneemt. Het schommelt nu rond 8000, maar in werkelijkheid ligt dat aantal volgens Agoria minstens dubbel zo hoog, gezien niet alle vacatures via de jobkanalen van de overheid passeren

Hoe kunnen Belgische bedrijven flexibel blijven in een markt waarin IT razendsnel evolueert en steeds belangrijker wordt, maar waarin het zo moeilijk is om de juiste IT-experten op het juiste moment te vinden? Volgens een recente marktbevraging van Cheops kiezen bedrijven steeds vaker voor outsourcing als strategie om die ogenschijnlijke patstelling aan te pakken. Belgische bedrijven lijken te begrijpen dat ze onmogelijk alle IT-expertise in eigen loondienst in huis kunnen halen.

Waarom bedrijven steeds vaker IT-expertise uitbesteden

Wat zijn vandaag de voornaamste uitdagingen voor bedrijven om IT-expertise op zo’n manier in te zetten dat ze de business ondersteunt? Uit onze marktbevraging blijft dat de belangrijkste uitdaging continuïteit is. Dan gaat het over hoe IT-opdrachten en -projecten realiseren binnen de vooropgestelde planning, het afgesproken budget en de gevraagde scope, zonder vertragingen of onderbrekingen. Een tweede uitdaging is kostenbeheersing, of hoe bedrijven meer toegevoegde waarde kunnen creëren met minder middelen en kostenefficiënter kunnen innoveren. Tot slot is er de nood aan flexibiliteit. Bedrijven dienen de nodige IT-expertise voortdurend aan te passen aan de snel evoluerende technologie en bedrijfsnoden.

Kiezen voor een totaaloplossing

Vandaag bestaan er flexibele en transparante oplossingen die bedrijven helpen om IT-expertise optimaal aan te wenden. Bij de keuze voor Professional Services bijvoorbeeld helpt een leverancier het bedrijf om snel externe, gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers met de juiste ervaring en competenties te vinden en naadloos in te schakelen in de organisatie. Die leverancier biedt niet alleen het juiste talent en de juiste knowhow, maar een totaaloplossing met back-up, ondersteunende tools en processen. Dat laat bedrijven toe de toegevoegde waarde van hun IT-afdeling te verhogen en tegelijkertijd de kosten onder controle te houden.

Ons recent onderzoek toont aan dat het outsourcen van IT en IT-expertise een stijgende tendens en belangrijke strategie is voor bedrijven in België. Die zal de komende jaren essentieel zijn voor ondernemingen die zich willen onderscheiden van de concurrentie.

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.