De meerwaarde van een
Managed Service Provider

De meerwaarde van
een Managed
Service Provider

Als IT niet uw kernactiviteit is, waarom zou u dan zelf instaan voor het beheer? Steeds meer bedrijven – ook de middelgrote – komen tot dit inzicht en schakelen externe experts in voor hun IT-beheer. Welke strategische voordelen halen ze uit zo’n Managed Service Provider?

Een IT-omgeving is complex. Bovendien maken de uitdagingen rond security, cloud en regelgeving zoals de GDPR het niet eenvoudig om alles goed op te volgen. Wanneer er op dat vlak iets fout gaat, kunnen de gevolgen desastreus zijn – denk maar aan dataverlies, imagoschade, financiële schade en boetes. Het is dus niet verwonderlijk dat een groeiend aantal bedrijven het IT-beheer uitbesteedt aan een Managed Service Provider (MSP). Dat geeft hen meteen ook de mogelijkheid om zelf te focussen op innovatie en het verbeteren van de klantenservice.

Alles onder controle

Door een beroep te doen op een Managed Service Provider, kunt u er als onderneming op rekenen dat uw IT-omgeving voortdurend in orde is omdat uw MSP instaat voor de nodige security updates, proactief beheer en ondersteuning, configuratie updates, back-up opvolging en allerlei andere IT-taken die cruciaal zijn voor een goed beveiligde en altijd beschikbare IT-omgeving.

Up-to-date kennis en technologie

Bij een MSP krijgt u niet alleen meer zekerheid dat al die belangrijke IT-taken op het juiste moment gebeuren. U kunt ook rekenen op een groot team met gespecialiseerde en up-to-date IT-kennis waar bovendien de nieuwste technologieën en tools aanwezig zijn. De continuïteit is dus verzekerd. Voor uw eigen onderneming zou het onmogelijk zijn om net als een MSP voortdurend te investeren in IT-specialisten en technologie. De IT-wereld staat immers nooit stil en MSP’s evolueren mee door technologische investeringen en continue opleidingen van hun medewerkers.

Heb je vragen over cybersecurity?

Ontdek onze oplossingen.

Meer info

De concurrentie voor blijven

Managed service providers zijn dan ook goud waard voor ondernemingen van elke omvang: voor kleinere bedrijven zijn ze een perfect en veiliger alternatief voor een interne IT-verantwoordelijke. Ondernemingen die wat groter zijn of in ieder geval wel een eigen IT-afdeling hebben, besteden het IT-beheer uit aan de MSP zodat ze hun interne IT-medewerkers kunnen inzetten op de meer strategische taken. In elk geval betekent het uitbesteden van IT-beheer dat er meer aandacht kan gaan naar de business en voor ondernemingen die hun concurrentie voor willen blijven, kan de samenwerking met een MSP daarom het verschil maken tussen winnen of verliezen.

Cheops Managed Services

Beheer uw IT-infrastructuur efficiënter door uitbesteding aan specialisten.

Managed Services

Meer inspiratie nodig?

U wilt graag weten op welke manier Cheops bedrijven helpt bij hun groeistrategie? Schrijf dan in voor onze nieuwsbrieven met praktijkverhalen en tips.